top news

Events/Nieuws

Eugene Souleiman backstage @ London Fashion Week

dinsdag, 27 februari 2024 10:01

In een exclusief interview voor Estetica Magazine bespreekt haarexpert en creatieveling Eugene Souleiman zijn werk backstage bij het stylen van het haar voor de Simone Rocha show met de producten van Keune Haircosmetics.

ESTETICA: HOE WAS JE ERVARING MET SIMONE ROCHA BIJ DE LONDON FASHION WEEK?
Eugene Souleiman: “Het was geweldig om met Simone Rocha samen te werken. Ze is een fantastische ontwerper met een mondiaal perspectief, niet alleen beperkt tot Londen. Haar verfijnde en vooruitstrevende aanpak, beïnvloed door haar familietraditie in mode, creëert een werkelijk magische sfeer. De samenwerking met Simone en Robbie, de stylist, was een genot, omdat hun immense talent mij inspireert om een unieke ‘haartaal’ te creëren voor hun visie. Het is een uitdaging waar ik in mijn carrière van geniet, waarbij de grens tussen werk en privé vervaagt.”

WAT VIND JIJ HET LEUKST AAN HET BACKSTAGE WERKEN TIJDENS GROTE WERELDWIJDE FASHION WEEKS?
“Ik vind de mix van mode, muziek en alles daartussenin opwindend. Het is alsof ze allemaal op verschillende tijdstippen met elkaar botsen of juist samensmelten. De druk backstage is iets waar ik goed in gedij. Deadlines motiveren mij, ondanks mijn natuurlijke neiging tot luiheid. Ik heb die structuur nodig om buiten mijn comfortzone te gaan. Het omarmen van de angst voor het onbekende en het maken van fouten brengen mij verder op creatief vlak. Flexibel zijn in de communicatie, zoals met mijn team of zelfs als ouder, is cruciaal. Mijn intuïtie geeft mij de leiding, omdat overdenken eerder een belemmering dan een hulp is. Het is belangrijk om de chemie en creativiteit van het moment te voelen. Die onthullen vaak meer dan woorden kunnen uitdrukken.”

WAT WAS JOUW BELANGRIJKSTE FOCUS BIJ DE BESLISSING WELKE HAARLOOKS JE WILDE CREËREN VOOR DE SHOW?
“Simone gaf mij illustraties van Queen Victoria, en ik verdiepte mij erin, samen met verwijzingen naar haar kleding. Nadat ik er een dag over had nagedacht, ontdekte ik een thema van versieringen, strengheid en zachtheid in haar ontwerpen. Ik begon met een eenvoudige basis van een diepe middenscheiding, met als doel netheid en glans. Gezien de haarkrullen uit het Victoriaanse tijdperk en het mogelijke platdrukkende effect van hoeden, stelde ik me het haar voor alsof het gedragen en vervolgens samengedrukt was. Dit concept sloot aan bij het thema van Simone’s collectie: herinnering en rouw.
We probeerden de textuur van het haar onder deze omstandigheden na te bootsen, met behulp van Keune Style Triple X Gel voor glans en Salt Mist voor een matte look. Onvolmaakte vlechten en opzettelijk warrige lokken droegen bij aan het effect. Het doel was om een kapsel te creëren dat de herinnering belichaamde aan het dragen onder een bivakmuts, waardoor een gelamineerde look werd bereikt. Dit proces benadrukt het belang van het vastleggen van een natuurlijke, menselijke kwaliteit in haarstyling, die louter de techniek overstijgt en evolueert door ervaring en intuïtie.”

WELKE KEUNE HAIRCOSMETICS PRODUCTEN HEBBEN JE GEHOLPEN OM JOUW CREATIEVE LOOKS TOT LEVEN TE BRENGEN?
"Het concept voor het kapsel kwam voort uit het idee om de herinnering aan een kapsel te creëren, als onderdeel van een trilogie van ontwerpen die een begrafenis, wake en herinnering aan een persoon vertegenwoordigen. Om de gewenste texturen en effecten te bereiken, hebben we verschillende Keune Haircosmetics producten gebruikt. Voor de middenscheiding aan de voorkant hebben we Triple X Gel gebruikt om een hoogglans te creëren, gevolgd door Brilliant Gloss Spray om het een plasticachtige look te geven. Om de matte krullen te creëren, hebben we Salt Mist aangebracht. Daarna hebben we het haar opzettelijk platgedrukt om een onvolmaakte vlecht te creëren, waarbij we overal extra haarstukjes hebben aangebracht. Ten slotte hebben we de High Impact Spray gebruikt om het haar verder plat te drukken en te lamineren, wat het concept van het kapsel belichaamt na het dragen van een bivakmuts."

HOE BELANGRIJK IS HET VOOR JOU ALS HAIRSTYLIST OM TIJDENS EEN MODESHOW REKENING TE HOUDEN MET HET TOTAALPLAATJE?
“Elke ontwerper communiceert anders. Sommigen, zoals Ann Demeulemeester, laten me foto's zien van kleding zonder hoofd en spelen muziek, waardoor ik de beweging en houding kan interpreteren.  John Galliano voor Margiela wilde een 'gehaaste' wet hair look, dus creëerden we een kapsel met shampoobubbels voor een geniaal effect. Deze gesprekken, of ze nu ergens toe leiden of niet, zijn belangrijke creatieve processen. Soms nemen we onszelf te serieus als het om mode gaat; het is belangrijk om plezier te hebben en je geen zorgen te maken over de mening van anderen. Degenen die je werk waarderen, zullen je vinden, en dat is waar het om gaat."

WAAROM IS HET BELANGRIJK DAT KAPPERS OP DE HOOGTE BLIJVEN VAN WAT ER TIJDENS FASHION WEEKS WORDT GECREËERD?
“Ik geloof dat iedereen een ‘hair holiday’ nodig heeft, een verfrissende pauze om iets nieuws toe te laten. Modeshows bieden een kijkje in wat momenteel in de mode is en inspireren ons om te experimenteren met texturen en technieken. Door nieuwe vaardigheden uit te proberen, kunnen we ons vak verfijnen, ook al gebruiken we ze niet allemaal in ons dagelijks werk. Het gaat om het uitbreiden van de mogelijkheden en het vinden van unieke combinaties die prachtig bij elkaar passen, zoals de yin en yang van haar.”

WELK ADVIES ZOU JE AMBITIEUZE SESSION STYLISTEN GEVEN DIE HUN STEMPEL WILLEN DRUKKEN OP DE MODE- EN BEAUTYWERELD?
“Benader het niet met een lineaire mindset. Ontdek je ambacht, geniet van de reis en stop nooit met leren. Meesterschap kost tijd en moeite, en het is cruciaal om veelzijdig te zijn in je vaardigheden. Denk aan het kappersvak als koken; je hebt een gevarieerd menu van technieken en texturen nodig. Zodra je de basis onder de knie hebt, daag je jezelf uit om je eigen regels te overtreden en iets nieuws te creëren. Vooruitgang is essentieel, stilstaan betekent achterop raken. Daag jezelf voortdurend uit, blijf geïnspireerd en wees altijd bereid om te leren. Over hard werken en doorzettingsvermogen valt niet te onderhandelen. Omarm uitdagingen als groeimogelijkheden en ga altijd voor het beste resultaat. Vergeet niet dat zelfs de meest ervaren stylisten hun zwakke punten en verbeterpunten hebben. Het draait allemaal om de reis van constante groei en ontdekking.”

HOE KOM JE ALS VISIONAIR IN JOUW VAKGEBIED OP DEZE CREATIEVE IDEEËN?
“De sleutel is om in beweging te blijven, jezelf uit te dagen en geïnspireerd te blijven. Leren is een levenslange reis; zodra je stopt met leren, stagneer je. Ik zie creativiteit niet in lineaire termen. Het is een constante stroom van vooruitgang of achteruitgang. Verantwoordelijkheid voor je mindset en toewijding aan leren zijn essentieel. Zelfs ik, als ervaren stylist, blijf mijn vaardigheden oefenen en verfijnen. Het omarmen van uitdagingen is daarbij belangrijk; ze dwingen ons om beter te worden. Soms leidt de strijd zelf tot onverwachte doorbraken. Het gaat erom dat je mentale veerkracht hebt om jezelf te pushen en nooit genoegen te nemen met middelmatigheid.”

WAAR HAAL JIJ JE INSPIRATIE MEESTAL VANDAAN?
“Ik geloof dat superkritisch zijn op jezelf, zowel technisch als creatief, en het herkennen van je plaats binnen een grotere culturele context essentieel is. Als je je niet realiseert dat je deel uitmaakt van iets dat groter is dan jijzelf, is het onwaarschijnlijk dat je gaat innoveren. Onderzoek doen naar haarideeën is prima, maar waarom zou je niet tegelijkertijd een gedicht lezen, naar muziek luisteren of aan een fysieke activiteit deelnemen? Nieuwe ervaringen uitproberen en gesprekken voeren met interessante mensen kunnen zeer inspirerend zijn. Persoonlijk is reizen voor mij een van de meest inspirerende dingen. Het ervaren van nieuwe culturen, zoals in Tokio, waar aandacht voor detail en toewijding voorop staat, spreekt mij aan. Ik voel me aangetrokken tot plaatsen en mensen die sterk, veerkrachtig en moedig zijn. Ik hou niet van middelmatigheid. Het liefst streef ik mijn dromen met heel mijn hart na. Spijt hebben van wat ik heb gedaan, is beter dan spijt hebben van wat ik niet heb gedaan. Zelfs als er iets mis gaat, is het nog steeds een ervaring om van te leren.”

 • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics • Eugene Souleiman backstage bij LFW AW24 met Simone Rocha voor Keune Haircosmetics •  

Media

Related items

 • THE FUTURE IS... Ambassador Event 27 februari 2024

  Eind januari kwamen meer dan 700 ambassadors samen in DeFabrique in Utrecht voor het tweejaarlijkse Ambassador Event van Keune Haircosmetics.

 • Keune is vanaf nu een B Corp 27 februari 2024

  Keune Haircosmetics wil een positieve impact maken op de mensen en de planeet. Het ultieme doel? De wereld goed achterlaten voor toekomstige generaties. Keune is onderweg naar een betere toekomst en nu officieel B Corporation gecertificeerd.

 • Celebrating 100 years of Keune 27 februari 2024

  Met een spectaculaire show van internationale allure heeft Keune Haircosmetics op zondag 19 juni in de RAI Amsterdam zijn honderdjarig bestaan gevierd.

 • Verzorg de hoofdhuid 27 februari 2024

  Keune Haircosmetics lanceert verzorgingsproducten voor de hoofdhuid, om te kunnen voldoen aan de groeiende behoefte aan hoogwaardige hooofdhuidverzorging. Mooi haar begint immers bij een gezonde hoofdhuid.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL