top news

Events/Nieuws

Voor Davines betekent schoonheid verantwoordelijkheid

donderdag, 21 februari 2019 12:08

Uit het Sustainability Report van Davines is gebleken dat de betrokkenheid van het merk bij duurzame kwesties een positief effect heeft op mens, milieu en maatschappij.

Wat is schoonheid? Schoonheid is onze verantwoordelijkheid! Dit is de boodschap die de Sustainable Beauty filosofie van Davines  belichaamt. Een concrete boodschap samengesteld uit verschillende doelstellingen die het bedrijf elk jaar uitwerkt om zijn doelen te bereiken bij het ondersteunen van schoonheid in de wereld, voor het welzijn van de planeet.

Het uiteindelijke doel is om een geïntegreerd systeem te creëren dat iedereen ten goede komt. De oprichting van Davines Village, het nieuwe hoofdkantoor in Parma, is een katalysator die de waarden van schoonheid, duurzaamheid en welzijn bepaalt, die altijd centraal hebben gestaan in de groep.

"Davines Village kan worden beschouwd als de tempel van ons bedrijfsmodel", aldus Davide Bollati, President of Davines. "Er moet echter nog veel worden gedaan. We zijn ons ervan bewust dat de weg naar duurzame ontwikkeling vol ligt met ontelbare obstakels die nog moeten worden overwonnen."

VERGROOT JE POSITIEVE INVLOED

Elk jaar wordt er wereldwijd 2,12 miljard ton afval geproduceerd en naar schatting is er 5,25 triljoen ton plastic op drift in onze oceanen. In de komende 12 maanden zullen tot 10.000 planten- en diersoorten uitsterven... 

Wat is schoonheid? Davines beantwoordt deze vraag door een bijdrage te leveren aan het behoud van de planeet. De afgelopen 10 jaar heeft het bedrijf 10,129 ton CO2 gecompenseerd door groene gebieden in de wereld te herstellen door herbebossings- en onderhoudsprojecten. Sinds 2014 heeft het 12,8 ton minder plastic gebruikt, dankzij de herverpakking van de Essential Haircare range.

Het merk promoot ook de biodiversiteit door Slow Food ingrediënten te gebruiken en voorkomt op deze manier het uitsterven van bepaalde plantensoorten die kenmerkend zijn voor specifieke microklimaten. In 2017 promootte het merk de oprichting van een nieuw Slow Food Presidium: 600 Italiaanse salons hielpen de Quercetano olijfboom van uitsterven te redden.

In 2016 behaalde Davines de B Corp-certificering, uitgegeven door het non-profit B Lab aan bedrijven die geloven in het principe van netwerken als een waardevolle drijvende kracht. Business wordt gezien als een positieve kracht die het welzijn van mensen, de maatschappij en de hele planeet kan genereren. Voor Davines is deze certificering geen doel, maar een stimulans om te streven naar verdere verbetering.

PLANEET, MENSEN EN MAATSCHAPPIJ

Ter ondersteuning van de toekomst van de planeet heeft Davines besloten om enkele Sustainable Development Goals - SDG's - in de bedrijfsstrategie te integreren. Deze benadering omvat drie hoofdrolspelers: Planeet, Mensen en Maatschappij.

De meest recente prestaties in 2018 is het winnen van de 'Best for the Environment' award van B Lab voor het bijzonder onderscheidend zijn in de bescherming van het milieu. Precies op dit gebied wordt het nieuwe Km Verde-project ontwikkeld, voortgekomen uit een idee van Davide Bollati in samenwerking met de Foundation for Sustainable Development. 
 
Het heeft als missie om een groene gordel van bomen langs de snelweg te creëren om de stad Parma te beschermen tegen vervuiling van de voertuigen die langsrijden. De boomsoort is speciaal geselecteerd en bestudeerd om de CO2-uitstoot te compenseren en de verspreiding van fijnstof tegen te gaan. Deze groene gordel zou een deugdzaam model kunnen zijn dat in andere steden wordt nagevolgd.

Bezoek de Davines Sustainability Report website voor meer informatie over de positieve impact of download het Sustainability Report.

 • Sustainable Beauty by Davines • Sustainable Beauty by Davines •  

Media

Related items

 • Light. Time & Colour by Tom Connell 21 februari 2019

  De Light. Time & Colour collectie van Tom Connell, Davines Hair Art Director, verwijst naar licht en tijd, de belangrijkste basiselementen van de fotografie.

 • Video alert! Shadowing 21 februari 2019

  Voor de 2021 collectie Shadow Prints introduceert Tom Connell, Davines Hair Art Director, Shadowing: een nieuwe techniek om diepte en beweging aan een haarkleur te geven. De donkerdere en rijkere tint wordt dicht bij het gezicht geplaatst, terwijl de lichtere tint op de rest van het haar wordt aangebracht. Op deze manier worden ogen, jukbeenderen, lippen en teint geaccentueerd.

 • Davines start samenwerking met Marriët Gakes 21 februari 2019

  Marriët Gakes is de nieuwe International Colour Ambassador van Davines. Haar unieke kijk op kleur en haar uitgebreide kennis van kleurmethodes maken haar tot een autoriteit op het gebied van haarkleuringen.

 • World Wide Hair Tour 2019 21 februari 2019

  Na jaren van boeiende steden, zoals Parijs, Los Angeles en Londen, kwam de Davines community nu samen in één van de meest tot de verbeelding sprekende locaties ter wereld: IJsland! Waar je de kracht van de natuur voelt en de hechte relatie tussen mens en planeet kunt ervaren...

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL