top news

Educatie

10 tips van Queen of Color Marriët Gakes

woensdag, 29 juni 2016 08:26

Marriët Gakes, Keune Global Master Color Innovation, geeft tien handige tips voor up-to-date kleurspecialisten: van bond service en baking soda tot zonbescherming.

 Tip 1) Bond service
Adviseer je klant altijd een bond service. Het repareert gebroken bindingen, bouwt nieuwe en beschermt het haar tijdens het kleuren.

Tip 2) Niet wassen
Laat klanten drie dagen voordat ze komen kleuren/ontkleuren hun haar niet wassen. Het voordeel? Minder huidirritatie en makkelijk haarverf van de hoofdhuid verwijderen.

Tip 3) Zonadvies
Zonbescherming wordt onderschat in combinatie met een haarkleuring. Geef klanten altijd een zonadvies! Zon is namelijk de grootste vijand van elke haarkleuring.

Tip 4) In stappen
Wil je klant een make-over? Doe dit dan in stappen. Je klant kan dan geleidelijk wennen. Ook is in stappen kleuren vaak milder voor het haar, waardoor je makkelijker je doel bereikt.

Tip 5) Koud naspoelen
Wist je dat koud naspoelen goed is voor het haar? Het haar gaat meer glanzen en doordat de haarschubben sluiten, houdt het haar de kleur beter vast.

Tip 6) Zout en chloor
Adviseer klanten hun haar voor het zwemmen nat te maken met kraanwater. Het haar zuigt zich dan vol. Doe er vervolgens wat olie in en het chloor of zout kan minder schade aanrichten.

Tip 7) Baking soda
Wist je dat baking soda en water bijna hetzelfde werken als een schoonmaakformule? De trend om het haar met baking soda te wassen is dus zeker niet aan te raden voor gekleurd haar.

Tip 8) Semikleuring
Gebruik een semihaarkleuring op de lengtes en punten en alleen op de aanzet een permanente kleuring. Dit komt de gezondheid en glans van het haar ten goede.

Tip 9) Voedend masker
Adviseer je klant een halve week voor bijvoorbeeld blonderen het haar voor te bereiden met een voedend masker. Zo heeft het haar de beste conditie voor een kleuring.

Tip 10) Multicolor
Ga altijd voor meerdere kleuren. Creativiteit komt niet uit een pakje!

Related items

  • Eugene Souleiman backstage @ London Fashion Week 29 juni 2016

    In een exclusief interview voor Estetica Magazine bespreekt haarexpert en creatieveling Eugene Souleiman zijn werk backstage bij het stylen van het haar voor de Simone Rocha show met de producten van Keune Haircosmetics.

  • THE FUTURE IS... Ambassador Event 29 juni 2016

    Eind januari kwamen meer dan 700 ambassadors samen in DeFabrique in Utrecht voor het tweejaarlijkse Ambassador Event van Keune Haircosmetics.

  • Keune is vanaf nu een B Corp 29 juni 2016

    Keune Haircosmetics wil een positieve impact maken op de mensen en de planeet. Het ultieme doel? De wereld goed achterlaten voor toekomstige generaties. Keune is onderweg naar een betere toekomst en nu officieel B Corporation gecertificeerd.

  • Celebrating 100 years of Keune 29 juni 2016

    Met een spectaculaire show van internationale allure heeft Keune Haircosmetics op zondag 19 juni in de RAI Amsterdam zijn honderdjarig bestaan gevierd.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL