top news

Design

Prachtig licht in The Hair Boutique

zondag, 06 februari 2022 12:27

De zussen Lindy en Mariëlle Ruiter openden twee maanden geleden voor het eerst een salon van hun samen: The Hair Boutique. Een langgekoesterde wens ging hiermee in vervulling.

Het pand van 150 vierkante meter ligt in het centrum van Medemblik, is goed bereikbaar met de auto en heeft voldoende parkeergelegenheid. Ideaal dus voor de nieuwe kapsalon! Voor de inrichting en het ontwerp gingen Lindy en Mariëlle naar Guy Sarlemijn Design in Strijen. De twee kenden Guy Sarlemijn alleen van naam en volgden hem op Instagram. “We waren op zoek naar een interieurspecialist die weet wat kappers willen en nodig hebben. Uiteindelijk heeft Guy het hele project gedaan; van het ontwerp, de indeling en het lichtplan tot de meubels, de materialen en de kleuren.”

Licht speelt een belangrijke rol in de splinternieuwe salon. Realistisch en goed werklicht was namelijk een grote wens van het tweetal. Hierin is dan ook fors geïnvesteerd. “Boven en beneden zijn nieuwe puien geplaatst en op de eerste verdieping zijn ook nog vier nieuwe dakramen gekomen. Eyecatchers zijn de grote zwarte lampen in het midden van de salon. Ze hebben witte bollen, die warm licht geven. De halfronde spiegels boven de werkstoelen maken het geheel af.”

De kleuren die in de salon gebruikt zijn, stralen rust en warmte uit. De muren zijn beige en taupe, en de kozijnen en de trap naar boven zijn zwart. De pvc-vloer voor- en achterin de salon heeft een donkerbruine kleur. “In het middenstuk hebben we een lichtgrijze tegel met een werkje laten leggen”, vertelt Lindy. “De salon is daarmee - vooral optisch - in drie gedeeltes verdeeld.”

“We zijn onwijs trots op het resultaat”, aldus de zussen. “De samenwerking met Guy is ons heel goed bevallen. Hij kwam tijdens de verbouwing vaak langs en in de laatste weken zelfs nog extra om de vinger aan de pols te houden. Daarnaast had Guy op elke vraag een snel antwoord. Eigenlijk was hij vaak onze vragen voor. Dat werkt heel prettig. Het was fijn dat hij zo goed met ons mee wilde denken.”

 • Lindy en Mariëlle Ruiter samen met Guy Sarlemijn • The Hair Boutique by Guy Sarlemijn Design • The Hair Boutique by Guy Sarlemijn Design • The Hair Boutique by Guy Sarlemijn Design •  

Related items

 • Hairfix in Utrecht 06 februari 2022

  Will van de Walle wilde graag een horeca-sfeer in zijn kapsalon. Guy Sarlemijn vertaalde deze wens met een opstelling van steeds twee kappersstoelen tegenover elkaar. Een schot in de roos volgens Will van de Walle van Hairfix.

 • Borgh Studio in Elst 06 februari 2022

  Een mooi interieur moet ook functioneel zijn. Deze twee eigenschappen weet Guy Sarlemijn Design perfect te combineren.

 • Oase van luxe en rust 06 februari 2022

  Eind 2022 opende Rianne Bruisten de deuren van haar nieuwe salon. Bij Colorian in hartje Maasmechelen draait alles om beleving. De salon is een oase van luxe en rust.

 • Van Pelt Kappers in Hendrik-Ido-Ambacht 06 februari 2022

  Een jaar geleden opende Leendert van Pelt de deuren van zijn vernieuwde kapsalon in Hendrik-Ido-Ambacht. “Het moment van de verbouwing was ongunstig, maar deze kans kon ik niet laten lopen.”

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL