top news

Design

Van Pelt Kappers in Hendrik-Ido-Ambacht

woensdag, 01 februari 2023 09:36

Een jaar geleden opende Leendert van Pelt de deuren van zijn vernieuwde kapsalon in Hendrik-Ido-Ambacht. “Het moment van de verbouwing was ongunstig, maar deze kans kon ik niet laten lopen.”

“Ik moest in de zomer van 2021 beslissen of ik het buurpand wel of niet wilde huren. Een enorm risico in die onzekere tijd. Maar als je weet dat je uit je jasje groeit, dan moet je keuzes maken, dan moet je gaan ondernemen! De salon is met 230 m2 nu twee keer zo groot. Groot genoeg om vooruit te kunnen”, aldus Leendert.

Net als bij de opening van Van Pelt Kappers in 2009 was Guy Sarlemijn Design ook nu weer verantwoordelijk voor het interieur. De salon draagt duidelijk zijn handtekening. “Als je met Guy in zee gaat, dan ga je ook met zijn visie in zee. Die heeft mij altijd aangesproken. Qua beleving en aantal werkplekken heb ik wel input gegeven, maar ik vertrouw volledig op zijn jarenlange expertise.”

De meubels hebben ze samen uitgezocht. Een eyecatcher is de enorme hoekbank. Dit was een specifieke wens van Leendert. “Op drukke dagen moesten klanten voorheen vaak staand wachten, omdat er maar twee zitjes waren. Dat vond ik niet passen bij de beleving van mijn salon. De ruime zithoek ziet er huiselijk en comfortabel uit. En het warme licht van de kroonluchter boven de bank zorgt voor een gezellige sfeer.”

Ook de open indeling was een wens van Leendert. “Ik hou niet van obstakels die de ruimte blokkeren.” Om de ronde tafel zijn zes chemische behandelplekken en in totaal zijn er negen knipplekken. Naast de grote ronde spiegels zitten metalen platen met gaatjes erin, die speciaal voor Van Pelt Kappers zijn gemaakt. “Op deze manier wilde ik de klanten wat meer privacy bieden tijdens de behandeling.” Om dezelfde reden werd ervoor gekozen om de wasruimte met een glaswand af te bakenen van de rest van de salon.

“Ik ben echt heel trots op het eindresultaat. De salon ligt aan een doorgaande weg en in de winter hebben we de verlichting natuurlijk al vroeg aan. Dan is het een behoorlijk imposante salon, die veel sfeer uitstraalt! Eigenlijk heel bijzonder dat we dit in Hendrik-Ido-Ambacht zo hebben neergezet. Klanten zijn ook nog steeds heel erg onder de indruk van de mooie en grote salon.”

guysarlemijn.com


 • Van Pelt Kappers @ Guy Sarlemijn Design • Van Pelt Kappers @ Guy Sarlemijn Design • Van Pelt Kappers @ Guy Sarlemijn Design • Van Pelt Kappers @ Guy Sarlemijn Design • Van Pelt Kappers @ Guy Sarlemijn Design •  

Related items

 • Borgh Studio in Elst 01 februari 2023

  Een mooi interieur moet ook functioneel zijn. Deze twee eigenschappen weet Guy Sarlemijn Design perfect te combineren.

 • Oase van luxe en rust 01 februari 2023

  Eind 2022 opende Rianne Bruisten de deuren van haar nieuwe salon. Bij Colorian in hartje Maasmechelen draait alles om beleving. De salon is een oase van luxe en rust.

 • By Yoel in Abcoude 01 februari 2023

  Yoella Wauters opende haar eerste vestiging van By Yoel in 2013 in Landsmeer. Ze was toen negentien. In 2021 kwam daar de salon in Abcoude bij. “Hier wilde ik graag een luxe beleving creëren.”

 • Prachtig licht in The Hair Boutique 01 februari 2023

  De zussen Lindy en Mariëlle Ruiter openden twee maanden geleden voor het eerst een salon van hun samen: The Hair Boutique. Een langgekoesterde wens ging hiermee in vervulling.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL