top news

Magazine

Estetica NL juli-september 2021

vrijdag, 23 juli 2021 08:03

Het hot topic 'duurzaamheid' wordt niet langer gepresenteerd als louter een verandering in verpakking of een vermindering van verontreinigende stoffen, maar kan ook een krachtig instrument zijn in de interactie met consumenten.

Duurzaamheid is namelijk meer dan een trend. Het is een overtuiging die steeds meer mensen beweegt om anders te denken en te leven. Consumenten blijken een veel grotere waardering te hebben voor merken die ‘groen’ denken en zorg voor het milieu hoog in het vaandel hebben staan. En ze worden ook steeds slimmer over wat echt geloofwaardig is en laten zich niet meer zo makkelijk misleiden. Groene referenties moeten nu bijvoorbeeld worden onderbouwd met een certificering door erkende organisaties.

Maar het kiezen voor een ‘groene salon’ blijft een uitdaging voor consumenten, zo blijkt uit onderzoek van haar- en beautyplatform Treatwell. De kosten en locatie zijn nog steeds de belangrijkste factoren bij het selecteren van een salon. Er is wel een groeiende vraag naar milieuvriendelijke behandelingen (+25 procent alleen al in het afgelopen jaar). Interessant resultaat: in de top 5 van meest geboekte groene behandelingen staan de biologische haarkleuring en vegan haarbehandeling. Doe er je voordeel mee!

Lees Estetica NL nu ook gratis digitaal!

Cover
Hair colorist: Berni Ottjes
Hair stylist: Floor Kleyne
Photography: Martin Sweers
Make-up: Gwendolyn van Waveren
Model: Anna Nooshin

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL