top news

Magazine

Estetica NL oktober-december 2019

woensdag, 23 oktober 2019 08:29

“You either create something and you keep it a secret and you die with it, or you can benefit the craft.” Jij kiest. Vidal Sassoon, auteur van dit citaat, was iemand die altijd een duidelijke visie had.

Delen, anderen helpen succes te hebben en zorgen voor groei door educatie, dat was waar hij voor stond tijdens zijn leven. Want als je het leven van iemand anders beter maakt, draag je bij aan een betere wereld. Dit is de meest waardevolle essentie van het kappersvak. Je maakt iemand anders mooier, geeft hem of haar een beter gevoel over zichzelf en tovert een glimlach op het gezicht. Als je erin slaagt dit punt te bereiken, kun je met trots zeggen dat je een geweldige kapper bent.

Maar er is nog een lange weg te gaan. Ga verder, maak de cirkel rond en, zoals Vidal Sassoon zei, deel je kennis. Niet alleen ten gunste van het zelfbeeld van je klanten, maar vooral door les te geven aan collega’s... Iets dat niet alleen verschil maakt in het leven van anderen, maar ook in dat van jezelf. We kennen allemaal de grote namen die in deze branche hun stempel op het onderwijs hebben gedrukt. Iedereen herinnert zich wel de leraren die hem of haar hebben geholpen om de professional te worden die ze nu zijn, de hairstylisten die hen hebben beïnvloed, de (online) cursussen die ze hebben gevolgd.

Maar onderwijs wordt niet alleen op het podium, in klaslokalen of aan de andere kant van de camera gegeven. Educatie is een houding. Een gewoonte. Het begint met een klein gebaar, zoals het helpen van een collega, maar uiteindelijk komt geluk tot uiting in het besef dat hoe meer je deelt, hoe meer je hebt.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement!

Cover: TRINITY haircare

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL