top news

Magazine

Estetica NL april-juni 2019

maandag, 29 april 2019 07:39

Een onderzoek van Spiegel Online naar 22.000 salonnamen in heel Duitsland toont aan dat Duitse kappers erg van woordspelingen houden.

Sommige namen zijn tenenkrommend, zoals CutWalk, Pony & Clyde, Mac Hair of Haarwaii. Maar hoe (on)succesvol de flauwe woordgrappen ook mogen zijn - in elk geval trekken ze de aandacht! 

"Bij kapsalons komen namen met woordspelingen heel vaak voor. Sowieso zie je taalgrappen in bedrijfsnamen dikwijls bij creatieve beroepen", aldus Mark Leiblein van Namestorm, een bureau dat bedrijven adviseert bij het kiezen van een geschikte naam. Bijna tien procent van de kapsalons in Duitsland heeft een naam die ofwel in de categorie woordspelingen valt, of op zijn minst als min of meer creatieve taal kan worden beschouwd.

Ook de Nederlandse kapper kiest regelmatig voor dubbelzinnig woordgebruik, zoals Zit je haircut?, Hoofdbureau, Kapperazzi, Haren Majesteit, HaarBarbaar of Kapriolen. Leuk al die creatieve namen, maar doorslaggevend blijft natuurlijk het vakmanschap van de kapper. Als je haar maar goed zit!

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement!

Cover: IdHAIR

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL