top news

Magazine

Estetica NL januari-maart 2019

maandag, 28 januari 2019 11:57

Niet alles wat blinkt is goud. Dit spreekwoord geldt zeker vandaag de dag. Nu wat je ziet de achterliggende gedachte meer dan ooit overschaduwt. De realiteit is vaak net zo voor de hand liggend als leeg, zonder inhoud.

In dit tijdperk van nepnieuws en wereldwijde verslavingen aan sociale netwerken is het vaststellen van de echte waarde van mensen een behoorlijke uitdaging. Een uitdaging die, buiten de branche waarin we werken, ons en onze toekomst als samenleving zal bepalen. Een paar jaar geleden geloofden mensen nog dat beroemd worden via sociale netwerken hetzelfde was als rijk worden met Monopoly... In plaats daarvan denken veel mensen nu dat als iets niet op Instagram, Facebook of YouTube wordt gevonden, het niet in het echte leven bestaat.

Noch het een, noch het ander is waar! Tegenwoordig verdienen velen echt geld dankzij hun populariteit op sociale media (fijn voor hen), terwijl anderen niet minder waardevol zijn omdat hun verhaal in een analoge wereld speelt in plaats van in een digitale. Het is droevig dat mensen geloven dat iemand de uitvinder van het wiel is omdat zijn post de meeste Likes heeft, of de neiging hebben om iemand meer te waarderen omdat ze denken dat 'Likes, Followers en Fans' de universele maatstaf van vandaag de dag zijn.

Wat ik denk? Natuurlijk hebben sociale media een bepaalde waarde, maar er is ook goud buiten sociale netwerken te vinden... en op beide plaatsen is niet alles wat blinkt goud. Willen schitteren is geweldig, maar vergeet niet om te controleren of wat zich achter die eerste glanslaag bevindt ook echt is en inhoud heeft. En onthoud: als de rook is opgetrokken, blijft alleen de waarheid over. Be real in a world full of fake!

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement!

Cover: #mydentity van Guy Tang

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL