top news

Events/Nieuws

Goldwell presenteert: de Global Creative Awards

donderdag, 19 december 2019 07:09

Het jaar 2020 is het jaar van verandering voor Goldwell, aangezien ze de Global Creative Awards introduceren. Een nieuwe wereldwijde wedstrijd die uitsluitend op creativiteit gericht is.

Deze wedstrijd is de nieuwe versie van de Color Zoom Challenge - Goldwell's wereldwijde trendcompetitie. “In het verleden nodigden we kappers uit de hele wereld uit om deel te nemen aan de Color Zoom Challenge en hun interpretatie van de huidige Goldwell collectie te tonen. In 2020 is het tijd om verder te gaan - we willen onze stylisten de kans geven om hun volledige creativiteit te laten zien zonder enige beperking”, aldus John Moroney, Kao Salon Vice President Creative & Communication.

Het belangrijkste verschil met de nieuwe Global Creative Awards is dat stylisten nu de vrijheid hebben om een inzending te maken met hun eigen unieke visie, in plaats van de jaarlijkse trend van Goldwell te gebruiken als basis voor hun creatie. Moroney: “Stylisten willen vandaag de dag hun eigen creativiteit laten zien en niet de inspiratie van iemand anders copy-pasten. We geloven dat dit het moment is om de wereld te laten zien wat een echte creatieveling doet: Imagine, Create & Inspire. Zij hebben het talent en wij bieden hen een podium.”

Vanaf 2020 kunnen stylisten op twee verschillende manieren deelnemen: aan de Technical Awards met drie verschillende categorieën en de Editorial Awards met vier nieuwe categorieën.

TECHNICAL AWARDS

Creativiteit die begint met een fotoshoot en eindigt met een technische live-wedstrijd. Jarenlang heeft de Color Zoom Challenge duizenden stylisten geïnspireerd om te concurreren - en nu gaat het op een spannende nieuwe manier verder.

// new talent colorist of the year:

Om de wereld te laten zien dat leeftijd geen voorwaarde is voor creatieve uitmuntendheid en om hun talent en technische vaardigheden te tonen. Deze categorie is bedoeld voor stylisten met minder dan vijf jaar ervaring.

// creative colorist of the year:

De ultieme kleurwedstrijd. In deze categorie creëren stylisten hun visie met een verbluffende foto en maken deze vervolgens opnieuw tijdens de internationale live-competitie. Deze categorie staat open voor alle stylisten met passie en gedrevenheid om te concurreren in de wereld van kleur.

// creative haircutter of the year:

Deze nieuwe categorie is geschikt voor alle gepassioneerde kappers die heel nauwkeurig kunnen knippen. In deze precisieknipwedstrijd tonen stylisten hun visie met een verbluffende foto en maken de look opnieuw tijdens de internationale live-competitie.

De deelnemers aan de technische categorieën moeten eerst in hun eigen land op nationaal niveau met elkaar strijden. Daarna gaan de Gold winnaars door naar de internationale live-competitie.

EDITORIAL AWARDS

Een fotowedstrijd bestaande uit vier opwindende nieuwe categorieën, die het ultieme in redactionele creativiteit belonen.

// men’s hairstylist of the year:

Stylisten tonen hun meesterschap en expertise op het gebied van styling, barbering en grooming door het creëren van een collectie van geavanceerde mannenlooks.

// salon team of the year:

Deze categorie is de perfecte gelegenheid om de creativiteit van het hele salonteam te laten zien en een collectie te creëren die een gedeelde visie vertegenwoordigt en de kracht van het hele team laat zien.

// avant garde stylist of the year:

Om deze award te winnen, moeten stylisten de grenzen van conventionele hairstyling verleggen en durven inspireren met hun collectie van visionair werk.

// editorial colorist of the year:

In deze categorie moeten stylisten hun visie in kleur uitdrukken en een redactionele kleurcollectie creëren die kleurcreativiteit, precisie en visie toont.

De deelnemers aan deze editorial categorieën moeten wereldwijd met elkaar wedijveren door middel van een fotowedstrijd.

De Gold winnaars in elk van de wereldwijde categorieën verdienen de erkenning en beloning voor al hun creatieve inspanningen. Naast hun trofee ontvangen ze wereldwijde redactionele aandacht van Goldwell en de mogelijkheid om deel te nemen aan een Goldwell fotoshoot (Technical Awards) en een geldprijs (Editorial Awards).

BEKIJK DE VIDEO HIERONDER!

De winnaars van de eerste Global Creative Awards worden bekendgemaakt tijdens het Kao Salon Global Experience Event dat in oktober 2020 in Amsterdam wordt gehouden. 

Klik hier  voor meer informatie!

 • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards • Aankondiging Global Creative Awards •  

Media

Related items

 • Kao Salon Virtual Experience 2021 19 december 2019

  Na het grote succes van afgelopen jaar vindt op 3-4 oktober de tweede editie plaats van de Kao Salon Virtual Experience! Dit online evenement, dat via verschillende kanalen wordt gestreamd, is een viering van creativiteit.

 • Global Creative Awards 2021 19 december 2019

  Britt Sturing van Twins Hair & Beauty in Dalen is de nationale Gold winnaar van de Global Creative Awards 2021 in de New Talent Colorist of the Year categorie! Zij mag namens Nederland door naar de internationale finale op zondag 3 oktober.

 • Intimate by Angelo Seminara 19 december 2019

  Intimate, de nieuwe collectie van Angelo Seminara, is geïnspireerd door het isolement en de innerlijke zelfreflectie van het afgelopen jaar.

 • Lightening unlimited 19 december 2019

  Het covermodel dat de editie april-juni 2021 van Estetica NL siert is een stijlvolle look uit de LightDimensions collectie van Goldwell. De ijsblonde kleur van Icy Aurora is een absolute blikvanger!

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL