top news

Educatie

Rogue Academy: 'back to the future' in educatie

maandag, 04 maart 2024 07:42

Gesterkt door het succes van de trainingen in november, biedt het team van Rogue Academy, bestaande uit Michael Haase, Jeroen Gelderblom en Hans Beers - op 24 en 25 maart opnieuw een intensieve knip-, kleur- en stylingcursus aan.

We vroegen Michael Haase om meer details over hun filosofie en specifieke benadering van educatie.

HOE BEN JE OP DE NAAM ROGUE ACADEMY GEKOMEN?
"Vanaf het begin wisten we dat we iets op het spoor waren waardoor we ons onderscheiden van de rest van de kudde. Dus 'rogue' was wat in me opkwam. We wilden iets anders doen in een wereld van educatie die gedomineerd wordt door een entertainmentaanpak en onzekere resultaten, soms zelfs zonder duidelijke richting. Het gaat niet alleen om het leren creëren van een kapsel of kleur. Kappers moeten gaan inzien dat het kappersvak een ambacht is. En dat ze hun succes zelf in de hand hebben."

WAT HEB JE VAN JOUW MENTOREN GELEERD?
"We zijn bij Rogue Academy allemaal erg trots op de mensen van wie we het vak hebben geleerd: Vidal Sassoon, Annie Humphreys, John Sahag - om er maar een paar te noemen. Deze mentoren gaven ons inzicht in hoe we iemands vaardigheden kunnen vertalen en verbeteren door technieken aan te passen."

HOE BRENG JE WAT JE VAN HEN HEBT GELEERD OVER NAAR DE TRAININGEN?
"De oude school mag dan verleden tijd zijn, maar Rogue is ervan overtuigd dat leren van een oude schoolmeester beter is dan leren van iemand die met een schaar jongleert en viert dat hij 'autodidact' is. Educatie is cruciaal. Natuurlijk begrijpt Rogue de noodzaak om geld te verdienen en het vak snel onder de knie te krijgen, maar het kappersvak is een levenslange reis. Hairdressing is a lifestyle."

WAARIN ONDERSCHEIDT DE ROGUE ACADEMY ZICH VAN ANDERE OPLEIDINGEN?
"Rogue biedt een persoonlijke benadering voor elke student. Door binnen de eerste paar minuten de behoeften van elke leerling te achterhalen, is een individuele en op maat gemaakte training voor iedereen mogelijk. Voor de Rogue Academy is de student een hairdesigner, die zijn of haar klant leest. Die het model op de stoel meeneemt in een werkelijk creatief en persoonlijk proces van balans en precisie. Die zich onderscheidt van de gangbare standaard."

Meer informatie of inschrijven voor een training? Neem HIER een kijkje!

 • Rogue Academy • Rogue Academy • Rogue Academy • Rogue Academy • Rogue Academy •  

Related items

 • Indigenous by Hans Beers 04 maart 2024

  De collectie Indigenous wil niet voorschrijven wat dwingende kenmerken voor haarmode en make-up zijn. Wel wil het een denkrichting aangeven, waarbinnen stylisten creatief kunnen zijn en eindeloze variaties kunnen toepassen.

 • Minimalisme by Hans Beers 04 maart 2024

  Inspiratie voor de SS22 collectie Minimalisme van Hans Beers werd gevonden bij de Italiaanse componist en pianist Ludovico Einaudi en de natuur.

 • Outlaw by Hans Beers 04 maart 2024

  De AW21 collectie Outlaw van Hans Beers wordt gekenmerkt door veel textuur en diverse felle, uitgesproken kleuren. Dat laatste geeft een onderscheidend effect aan het kapsel en versterkt de look.

 • Mullettime by Hans Beers 04 maart 2024

  Sommige kapsels raken nooit uit de mode. Of komen altijd weer terug. Dat geldt voor de bob, maar zeker ook voor de mullet. Voor- en zijkanten kort, achter lang. Oftewel: business in front, party in the back.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL