top news

Events/Nieuws

Wella Professionals heeft een voortrekkersrol - Exclusief interview met Sylvie Moreau over een nieuw tijdperk in de salonindustrie

woensdag, 22 januari 2020 08:49

In een exclusief interview met Estetica Magazine kijkt Sylvie Moreau, President van Coty Professional Beauty, ernaar uit Wella Professionals en de kappersbranche naar een hoger niveau te tillen, de industrie van de toekomst te ontwikkelen en tegelijkertijd geweldige technologische innovaties te onthullen voor een uitgebreide salonervaring.

We ontmoetten Sylvie Moreau in Las Vegas op de wereldberoemde Consumer Electronics Show (CES), waar Wella Professionals twee revolutionaire nieuwe ontwikkelingen in slimme salontechnologie presenteerde: Smart Mirror en Color DJ.

Hallo Sylvie, waarom ben je hier in Las Vegas?
“Om vele redenen, maar ik zou zeggen dat dit de plek is waar de toekomst wordt gecreëerd. We hebben een geweldige visie voor de salon van de toekomst en willen de lancering van Color DJ en Smart Mirror delen, twee nieuwe technologische service-innovaties. Wella geeft een sterke boodschap af dat we echt om de toekomst van de salonindustrie geven: als kapiteins in de industrie zien we het als onze rol om waarde te blijven creëren en de professionele industrie te innoveren. En een deel van die rol gaat over het vormgeven van de industrie van de toekomst."

Wat zijn de grote trends en kansen die jij in de branche ziet?
"De penetratiegraad van salons is al erg hoog, dus de groei wordt niet noodzakelijkerwijs verkregen door meer klanten die naar salons gaan. Belangrijker is het bedrag aan inkomsten per klant te verhogen, en dat is waar we de grootste kans zien. Wanneer ik naar de wereldwijde voorspellingen voor groei in de toekomst kijk, zal kleur ongeveer 3% groei laten zien, maar care (shampoo, conditioner, behandelingen) zal de grote groeimotor zijn met meer dan 4%. Onze rol in deze context is om onze industrie te ondersteunen door voortdurend uitstekende product- en service-innovaties te bieden, evenals innovatieve digitale technische oplossingen, allemaal ontworpen om onze salonpartners te ondersteunen en hen te helpen de servicewaarde te verhogen waar hun klanten dan weer van profiteren."

Hoe geweldig is het om te zien dat kappers over de hele wereld steeds meer kennis hebben van social media?
"Het is fantastisch om te zien dat Instagram het online portfolio van kappers wordt. Ze omarmen digitaal echt als de toegangspoort tot onderwijs. Vroeger was face-to-face het eerste contactmoment voor educatie, en nu is dat eigenlijk Instagram. En die interesse vergroot ons bereik! We hebben het over de meest sociale gemeenschap die er is. Kappers zijn sociaal van aard, ze zijn een hechte familie. Deze peer-to-peerverbindingen worden mogelijk gemaakt door social media, waardoor de kappersbranche een echte wereldwijde gemeenschap wordt. En als voorbeeld van hoe sterk dit is, hebben we minder dan twee jaar geleden ons Wella Professionals Global Hair Community op Facebook gelanceerd en nu hebben we 24.000 professionals die dagelijks ervaringen uitwisselen en elkaar coachen en helpen. Het niveau van interactie is absoluut fenomenaal. Dus ik zou zeggen dat social media een fantastische manier zijn voor kappers om hun bedrijf te laten groeien, verbonden te blijven en up-to-date te blijven."

Welke innovaties komen eraan bij de verschillende merken?
"Wella en Coty Professional Beauty zijn echt toegewijd aan innovatie - dat is productinnovatie, maar ook service-innovatie gericht op het vormgeven van de toekomst van onze branche. Color DJ biedt meer dan 60 miljard kleurencombinaties, gepersonaliseerde conditionerende eigenschappen en geur, waardoor klanten de salon verlaten met een op maat gemaakt thuisproduct dat volledig is afgestemd op hun behoeften, terwijl de Smart Mirror de haarkleurervaring - van consult tot nazorg - verbetert met augmented reality.
Bovenal zijn we enorm trots op het totale merkherstel van de Koleston Perfect met Me+ technologie, dat wereldwijd tot een enorm succes is uitgerold. Daarom lanceren we in 2020 nieuwe tinten Illumina, onze premium lijn, en lanceren we twee nieuwe service-innovaties om balayage naar een hoger niveau te tillen. Eén daarvan is Illuminage, een nieuwe vorm van balayage die zachtere overgangen en een subtielere eindlook biedt. En dan gaan we de Brazilian Illuminage uitrollen, geïnspireerd door onze nieuwe Global Color Ambassador Romeu Felipe. Dat is een geweldig voorbeeld van service-innovatie: premium services die alleen kappers kunnen doen en die helpen de omzet te verhogen. En zoals je weet, zijn blondtinten moeilijk te onderhouden, dus het is ook een gelegenheid om producten voor thuisgebruik te verkopen. 
We hebben natuurlijk een zeer grote innovatie met weDo/ Professional, waarbij we inspringen op de ecotrend. Het is duidelijk dat de nieuwe generatie meer ethische oplossingen wil voor zowel het haar als de planeet. We zijn dus erg trots op de lancering in de testmarkt van Zweden, Noorwegen, Finland en Denemarken. En we zullen weDo/ Professional in 2020 verder uitrollen in de rest van de wereld. Een geweldige oplossing die echt onze beste combinatie van professionele prestaties is samen met ons beste antwoord op volledige ethische waarden, zodat het een minimalistische formule is met 50% minder ingrediënten, het is geformuleerd met 100% recyclebaar plastic, vrij van alle ingrediënten waarvan consumenten minder willen zien, en het is ook veganistisch en CFI-gecertificeerd... maar heel belangrijk, het is een high-performance product.
Ook geweldig nieuws bij ghd is de lancering van Helios, een nieuwe lichtgewicht professionele föhn die de föhntijd drastisch verkort en in vier mooie kleuren verkrijgbaar is. Met Helios hebben we betere controle, zodat we gladdere resultaten kunnen bereiken met 30% meer glans. Dus een geweldige innovatie van ghd na Platinum Plus, onze beste styler ooit, en Glide, de borstel die een hit was op internet. En het fantastische Oracle, dat voorlopig exclusief voor salons is.
En bij SebMan, in het tweede jaar na de lancering, introduceren we drie nieuwe haarverdikkingsproducten die het nummer één haarprobleem aanpakken: dunner wordend haar. We hebben spannend nieuws voor de boeg, zodat professionals erop kunnen rekenen dat we meedogenloos gefocust blijven op het brengen van innovatie die is ontworpen om de groei van onze partners en onze industrie te stimuleren."

2020 is zeker een heel speciaal jaar voor jou, omdat Wella zijn 140e verjaardag viert?
"Ja! We vieren het 140-jarig jubileum van Wella, evenals het 40-jarig jubileum van OPI en het 20-jarig jubileum van ghd - dus 2020 markeert een ongelooflijk 200-jarig gecombineerd jubileum van deze drie iconische merken. Wella Professionals, het nummer één professionele haarkleurmerk ter wereld, OPI het nummer één nagelsalonmerk ter wereld, en ghd als de favoriete styler ter wereld hebben twee dingen gemeen: ze zijn niet in één dag gebouwd en ze hebben de tand des tijds doorstaan. En het is geweldig om te zien dat deze wereldwijd toonaangevende merken samen hun 200 jaar vieren in 2020. Het wordt ongetwijfeld een belangrijk jaar, maar het wordt ook een beslissend jaar in ons bedrijf; Coty kondigde in oktober zijn intenties aan om zich meer te concentreren op cosmetica en geuren. We zullen dus kijken waar het professionele bedrijf het beste past. Ik heb veel vertrouwen in de toekomst. Ik weet dat we voor dit team en voor dit bedrijf sterker dan ooit zullen blijven als we samen nog een zeer succesvol hoofdstuk schrijven. En ik wil onze partners geruststellen dat we ons gedurende deze periode zullen blijven inzetten voor hun bedrijf. We hebben de afgelopen maanden een zeer sterke periode gehad, dus we zijn sterker dan ooit."

Dus zelfs na 140 jaar houd je je aan het Wella Professionals motto 'Make Change'?
"Precies, na 140 jaar zijn we hier niet om tubes kleur te verkopen, maar om de industrie vooruit te helpen door de kracht van positieve verandering. Dat is het doel van Wella en wat het voor ons betekent, is een aantal dingen. Deze kracht van positieve verandering gaat over het vooruit brengen van het salonbedrijf door de best mogelijke tools en materialen te gebruiken om een positieve verandering voor de klant en het uiterlijk van de klant te creëren. Positieve verandering brengt ook de carrière van de stylist vooruit door hen de vaardigheden te geven die ze nodig hebben om overal ter wereld 'change-makers' te worden. Het gaat erom de industrie vooruit te helpen, deze op een positieve manier te transformeren en de toekomst te omarmen. En het gaat duidelijk over het maken van een positieve verandering voor het vak door een netwerk van gepassioneerde 'change-makers' en kampioenen te creëren."

Related items

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL