top news

Magazine

Estetica NL juli-september 2023

donderdag, 20 juli 2023 09:52

Kappers hebben niet alleen de kracht om het haar te transformeren, maar ook de manier waarop mensen over zichzelf denken. Wanneer LGBTQI+- jongeren hun genderexpressie ontdekken, kan een kapsel of styling enorme impact hebben. Een veilige salonomgeving is dan wel zo fijn.

Roar Hair & Beauty Salons van Brian Leo McCallum is zo’n LGBTQI+ safe space. In het kader van Pride Month vroeg Gary Kelly, editor-in-chief van Estetica UK, aan hem hoe dat in de praktijk is. “Bij Roar kunnen zowel klanten als medewerkers zichzelf zijn, open over alles praten en zich uiten zoals ze willen. Niet alleen tijdens Pride Month, maar het hele jaar door! Om onze inclusiviteit te promoten, hanteren we genderneutrale prijzen. De prijs van onze diensten weerspiegelt de ervaring van de stylist, opleiding en gebruikte techniek, niet het geslacht van onze klanten.”

In Nederland lanceert Redken nu ook een initiatief om van je salon een veilige plek te maken voor LGBTQI+-klanten. Tijdens de safe space training leer je een veilige salonomgeving voor de LGBTQI+-community te creëren, vertrouwen op te bouwen bij klanten die in het verleden misschien vervelende salonervaringen hebben gehad, consultaties te houden waar technieken niet gebonden zijn aan gender en gendervrije prijzen te introduceren. Het is goed dat dit soort initiatieven er zijn, maar ook jammer dat we anno 2023 safe spaces nodig hebben om alle klanten zich veilig te laten voelen in de salon...

Lees Estetica NL nu ook gratis digitaal!

Cover: BLONDME by Schwarzkopf Professional

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL