top news

Magazine

Estetica NL januari-maart 2020

maandag, 27 januari 2020 09:44

In een samenleving waarin we geobsedeerd zijn door het verkrijgen van zinloze onmiddellijke voldoening en we, op hetzelfde moment, maar blijven speculeren wat de toekomst in petto heeft, verliezen we het verleden vaak te makkelijk uit het oog en negeren we wat we ervan kunnen leren.

Het verleden verheerlijken is geen oefening in nostalgie, maar eerder een manier om ons te herinneren aan de weg naar de top. Omdat in een emotionele industrie als de kappersbranche niet alleen degenen worden bewonderd die vandaag de dag het hoogst haalbare hebben bereikt. We eren ook al die pioniers die door de geschiedenis heen voor de vooruitgaan van dit beroep hebben gezorgd.

Elk tijdperk heeft zijn eigen helden. Van Legros de Rumigny en Léonard Autié tot Croisat, die in 1837 het eerste kappersmagazine in de geschiedenis oprichtte: Les Cent-un coiffeurs de tous les pays. En slechts 100 jaar geleden was Antoni 'Antoine' Cierplikowski waarschijnlijk de eerste influencer in de kappersgeschiedenis. Tientallen jaren voordat social media werden uitgevonden, was hij de eerste Europese kapper die de oversteek naar Amerika maakte en daar zeer succesvol werd. Daarna kwamen de zussen Maria en Rosy Carita, Alexandre de Paris, Raymond Bessone, Sydney Guilaroff, Vidal Sassoon en nog veel meer internationale kapperssterren...

Onze verantwoordelijkheid is om ze allemaal te blijven eren en herdenken, samen met zoveel andere kappers die misschien niet zo beroemd waren. De realiteit van onze branche zit niet alleen in wat we hier en nu zien, maar is doordrenkt van de bijdragen die zovelen in de loop der jaren hebben geleverd. We moeten hun namen onthouden om beter te begrijpen wat ervoor nodig is om uit te blinken in het beste beroep ter wereld.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement!

Cover: Moroccanoil

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL