top news

Magazine

Estetica NL Color 2018

donderdag, 19 juli 2018 08:03

De beheersing van kleur in de schilderkunst, fotografie of het kappersvak staat synoniem voor pure kunst en biedt als zodanig oneindige mogelijkheden voor de artiest, ongeacht zijn gereedschap.

Op dezelfde manier als een schilder geconfronteerd wordt met een leeg doek, een penseel in de hand en een idee in zijn hoofd, is het voor de colorist de uitdaging om het haar te visualiseren met een plan in gedachten dat door zijn handen moet worden verwezenlijkt. Coloristen werken met levend materiaal en de resultaten van hun inspanningen worden dan misschien niet in musea tentoongesteld, maar kunnen in sommige opzichten een nog grotere impact hebben doordat ze de manier verbeteren waarop iemand naar zichzelf kijkt.

Kleurspecialisten zien elke nieuwe uitdaging in hun werk als een kans om professioneel te groeien. Ze begrijpen dat kleur een levende en veranderende kunst is, aangewakkerd door wat ze op straat, in tijdschriften en op sociale media zien. En wat nog belangrijker is, ze weten dat educatie cruciaal is voor hun voortbestaan. Coloristen zien elke nieuwe techniek, toepassing of product als een kans om te blijven leren en passen vervolgens hun kennis aan aan de verwachtingen van hun klanten.

Kleurspecialisten weten dat kleurdiensten nog steeds tot het meest lucratieve aanbod in de kapsalon behoren en nemen daarom de verantwoordelijkheid om altijd de beste versie van zichzelf te presenteren. Ze begrijpen dat advies geven en communiceren met hun klanten de sleutel is tot elke service, dat er geen waardeloze technieken of vreselijke kleuren zijn, alleen goede of slechte keuzes. Ze houden rekening met de persoon, hun levensstijl en sociale omgeving, hun gelaatstrekken, huidskleur en de manier waarop ze zich kleden, voordat ze de meest geschikte kleurservice aan de klant voorleggen.

Coloristen werken, leven en ademen terwijl ze aan kleuren denken. Ze raken de harten van mensen met hun kunst en dromen ervan de wereld op hun eigen manier kleur te kunnen blijven geven.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €19,95.

Cover: @Pure Pigments by Goldwell

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL