top news

Magazine

Estetica NL Color 2017

woensdag, 28 juni 2017 08:35

Where were you in ’77? was de titel van een bootleg album van de Sex Pistols, dat vraagtekens zette bij ons besef van de revolutie die in Londen losbarstte voordat punk een algemene trend werd. Niet alleen in de muziek, maar ook wat betreft cultuur en esthetiek.

De invloed van punk is de afgelopen decennia aanzienlijk gevoeld in de wereld van mode, reclame, beauty, en de kappersbranche… Maar in 1977 ging dit aan veel mensen voorbij. Veertig jaar later is een andere grote esthetische beweging plotseling extreem succesvol in de kapperswereld; het tilt het ambacht naar een hoger niveau en geeft de meest creatieve salons een boost. En deze keer kan niemand zeggen dat ze het niet in de gaten hadden: het fantasierijke sprookjesland van haarkleur is groter, opvallender en beter dan ooit... Ben jij op de hoogte?

Nooit eerder zagen we in de professionele haarkleurwereld zo’n pracht en praal als nu, waarbij mode, business en sociale relevantie worden gecombineerd. Eerst kwamen de technologische ontwikkelingen die het kleurproces effectiever, meer voorspelbaar en vooral minder schadelijk maakten, dankzij formuleringen met innovatieve ingrediënten en de toepassing van bonding services in de salon.

Ten tweede, en niet minder belangrijk, de waanzin van sociale media en hun onbegrensde vermogen om betrokkenheid te genereren: Facebook, YouTube, Pinterest en vooral Instagram zijn de beste tools geworden om professionele grenzen te verleggen en haarkleurtrends over de hele wereld te verspreiden. Hashtags zoals #haircolor hebben meer dan 9,5 miljoen shares bereikt, #balayage 6,5 miljoen, #bluehair en #pinkhair 3,5 miljoen, #ombrehair 2,5 miljoen, #mermaidhair bijna 1,5 miljoen, #hairpainting iets meer dan 1 miljoen…

De kleurrevolutie is een onontkoombaar feit, die het gezicht van de kappersbranche voor altijd verandert. Laten we het in perspectief zetten. Heb jij dit nieuwe tijdperk al omarmd? Denk erover na en stel je voor wat jouw antwoord is wanneer iemand je in de toekomst de volgende vraag stelt: “Waar was jij in 2017?”

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €19,95.

Cover: COLOR.ME Collection 2017: PUNK.LINE by KEVIN.MURPHY

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL