top news

Magazine

Estetica NL januari-maart 2017

donderdag, 26 januari 2017 08:58

Educatie speelt een belangrijke rol in het kappersvak. Maar dat is meteen ook één van de grootste uitdagingen voor 2017: hoe maak je onderwijs aantrekkelijk, doeltreffend en inspirerend voor een nieuwe generatie kappers?

Jongeren zijn vandaag de dag beter geïnformeerd dan ooit tevoren en daardoor kritischer en veeleisender ten opzichte van educatie. Tegelijkertijd zijn ze gewend aan een cultuur van instant bevrediging en het consumeren van informatie in de tijd die het kost om hun vinger over het scherm te laten glijden… Dus statistisch gezien missen ze het geduld en de consequentheid die het kappersvak vereist.

Educators vragen zich nu af hoe ze het onderwijs moeten aanpassen om aan deze behoefte aan snelheid te voldoen, omdat het nu eenmaal tijd kost om een kapper goed op te leiden. Het is een tweedeling in kapperseducatie die begint bij de inhoud: meer dynamiek en minder massa, meer personalisatie en minder stijfheid, meer interactiviteit en minder klassiek onderwijs in een klaslokaal.

Maar het gaat ook om de vorm: hoewel het kappersvak altijd zal worden beschouwd als een artistiek beroep, is het gebruik van digitale apparaten, social media en verschillende manieren van netwerken onmisbaar in de huidige sociale omgang. Er zijn al veel haarscholen die onvermoeibaar hebben gewerkt aan een nieuwe vorm van kappersonderwijs.

Wat jonge aankomende hairstylisten nu nog moeten inzien, is dat je niet van de ene op de andere dag een echte pro wordt, en dat het niet iets is dat wordt gemeten aan het aantal ‘likes’ of ‘followers’ die je hebt verzameld. Geduld is een schone zaak in het kappersvak, want kwaliteit zal altijd boven kwantiteit gaan.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €19,95.

Cover
Hair: Color Zoom Creative Team ’17
Make-up: Loni Baur
Styling: Ingo Nahrwold
Photography: Markus Jans

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL