top news

Events/Nieuws

3 tips om je klanten op hun gemak te stellen

zondag, 26 juli 2020 11:07

De salons zijn open en draaien. De agenda is gevuld met afspraken, maar toch ontbreekt er nog iets fundamenteels…

Waarom gaan mensen graag naar de kapper? Voor een perfect kapsel en een nieuwe kleur? Jazeker! Maar een bezoek aan de kapper is voor veel mensen ook een moment om te relaxen. Met alle nieuwe afstandsregels en hygiëneprotocollen heeft de klant ongetwijfeld een verhoogd gevoel van hygiëne ontwikkeld en een bezoek aan de kapper is niet meer zo ontspannen als vroeger. Hoe stel je klanten op hun gemak?

Het is belangrijk dat klanten tijdens het verblijf in de salon niet worden onthouden van aangename en ontspannende sensaties. Focus daarbij op de zintuigen, zoals zien, horen en ruiken. Hier zijn drie eenvoudige ideeën om uit te proberen en je te helpen feelgoodmomenten in je salon te creëren:

1. XXL-decoraties
Overdrijf de grootte van het boeket in je ontvangstruimte om een onverwacht WOW-effect te creëren. Bloemen, vooral als ze kleurrijk en geparfumeerd zijn, kunnen iemands humeur een boost geven. 

2. Muziek alstublieft
Meer dan ooit is het tijd om de oren van je klanten te verrassen en hen te laten genieten. Maak in het weekend een afspeellijst voor de salon en zet het volume zo nu en dan wat hoger. Muziek kan therapeutisch zijn en geluk verspreiden.

3. Vier het moment
Maak een korte video met stylingtips, voeg de juiste muziek toe en plaats deze op je Instagram-account. Hierdoor geef je je klanten iets extra’s en wek je een glamourgevoel op, terwijl ze met smart wachten op hun volgende afspraak.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL