Print this page
Events/Nieuws

KKR verwerft meerderheidsbelang in Coty Professional Beauty

woensdag, 13 mei 2020 10:31

Coty en KKR hebben een Memorandum of Understanding ondertekend, waarin KKR een meerderheidsbelang zal verwerven in Coty's Professional Beauty & Retail Hair voor een beoogde ondernemingswaarde van $4,3 miljard.

Coty Inc. kondigde maandag 11 mei de ondertekening aan van een Memorandum of Understanding (MOU) met de wereldwijde investeringsmaatschappij KKR, voor de verkoop van een meerderheid in Coty's Professional Beauty & Retail Hair, waaronder de 'Wella' merken Wella Professionals, Clairol, OPI en ghd.

Onder de voorwaarden van de MOU zal Coty ‘Wella’ en zijn portfolio van professionele merken opsplitsen in een op zichzelf staand bedrijf, waarin KKR een belang van 60 procent zal verwerven en Coty het resterende belang van 40 procent zal behouden. Coty's retailmerken in Brazilië blijven in volledig eigendom van Coty.

Sylvie Moreau, President of Coty Professional Beauty: "We zijn erg blij met deze aankondiging. KKR is een van 's werelds meest vooraanstaande investeringsmaatschappijen met een uitstekende staat van dienst op het gebied van waardecreatie. Als marktleider met één van de sterkste merkenportfolio's in de professionele beauty industrie, geloven we dat deze samenwerking nieuwe kansen biedt voor ‘Wella’, onze mensen en onze merken."

Coty had in 2016 de Professional Beauty en Retail Hair merken overgenomen van Procter & Gamble"Ik ben zeer enthousiast over het vooruitzicht dat Wella weer als zelfstandig bedrijf zal opereren. Ik heb er alle vertrouwen in dat deze samenwerking met KKR een zeer mooie en succesvolle toekomst tegemoet gaat", aldus Sylvie Moreau.

Related items