Print this page
Design

Salon met Louis Vuitton-achtig sfeertje

zaterdag, 01 mei 2021 11:45

Emiel Zuidgeest van Léon Zuidgeest Kappers greep de lockdown bewust aan voor een grootscheepse verbouwing. Het resultaat oogt stijlvol, warm en chic. Het Louis Vuitton-achtige sfeertje past perfect bij de klantenkring.

Léon Zuidgeest Kappers is een echt familiebedrijf in de regio Haaglanden met op dit moment acht vestigingen. Emiel: “De plannen voor deze verbouwing werden twee jaar geleden al gesmeed, maar belandden in de koelkast omdat er nieuwe zaken bijkwamen. En hoe vervelend de situatie ook is, voor deze verbouwing kwam de lockdown wél goed uit. Normaal zouden we de zaak drie weken moeten sluiten en dat is veel te kostbaar. Dus deze periode hebben we aangegrepen, anders was het er voorlopig niet van gekomen. Ik heb Guy Sarlemijn gebeld en gelukkig konden we snel schakelen.”

Emiel werkt voor de interieurs van de salons altijd samen met Guy Sarlemijn Design. Er is één concept, maar per vestiging wordt heel goed naar de doelgroep gekeken. “We hebben in de salon in de Van Hoytemastraat een Louis Vuitton-achtig sfeertje gecreëerd”, vertelt Emiel. “Dat past perfect bij de klantenkring op deze locatie.” Het belangrijkste verschil met het oude interieur is dat het nu veel opener is en dat er twee barberplekken zijn gecreëerd. “Die zijn geïntegreerd in de salon, want ik geloof niet in een aparte barbershop. We hebben verschillende klanten die elke week langskomen voor een scheerbeurt en dat doen we hier.”

Het meest trots is Emiel op het wasgedeelte. “Ik durf wel te zeggen dat dit de mooiste wasunits zijn die Guy ooit heeft verkocht. Dit is echt business class. De stoel kantelt helemaal achterover, zo wordt het een ultiem relaxmoment. Tussen elke wasbak is een afscheiding aangebracht. Dat wilde ik twee jaar geleden al om klanten meer privacy te bieden, maar bijkomend voordeel is nu dat het ook coronaproof is.”

www.guysarlemijn.com

  • Léon Zuidgeest Kappers by Guy Sarlemijn Design  • Léon Zuidgeest Kappers by Guy Sarlemijn Design  • Léon Zuidgeest Kappers by Guy Sarlemijn Design  • Léon Zuidgeest Kappers by Guy Sarlemijn Design  • Léon Zuidgeest Kappers by Guy Sarlemijn Design  •  

Related items