Print this page
Events/Nieuws

Do you sustain beauty?

donderdag, 07 mei 2015 09:29

Davines lanceert de wereldwijde campagne ‘I Sustain Beauty’ en nodigt iedereen uit schoonheid samen met hun te ondersteunen!

Davines gelooft dat het evenwicht tussen schoon­heid en duurzaamheid het leven beter kan maken.
“I Sustain Beauty is een oproep aan onze community ­- kappers en klanten - om hun steentje bij te dragen aan schoonheid”, aldus Davide Bollati, eigenaar van Davines.

Er zijn wereldwijd al verschillende ‘I Sustain Beauty’­-projecten ingediend. Davines Nederland heeft zich hierdoor laten inspireren en geeft zelf het eerste nationale voorbeeld. Paul Siero, CEO van Davines Nederland: “Onder de noemer ‘I Sustain Beauty’ sponseren we de restau­ratie van het bovenwiel van de Bökkers Mölle in het Overijsselse dorp Olst.”

De huidige korenmolen stamt uit 1896 en is gebouwd nadat de molen uit 1729 was afgebrand. De molen staat hoog boven het dorp op de rivierdijk en is daardoor een sieraad in het Overijsselse landschap. Toen de molen begin 1990 stil kwam te staan en het verval zich inzette, heeft een aantal Olstenaren een stichting tot behoud van de molen opgericht. Deze beeld­bepalende molen mocht niet verloren gaan voor het dorp.

Met acties onder inwoners, verenigingen, ondernemers en de gemeente werd geld bijeengebracht om de molen te restaureren en weer draaivaardig te maken. Vandaag de dag draaien drie vrijwillige molenaars de molen twee dagen per week. Onder leiding van de oudste molenaar (82 jaar) malen zij tarwe en spelt tot meel voor de warme bakker en dorpelingen die thuis zelf bakken.

Stichting De Overijsselse Molen zet zich in voor alle molens in de provincie en in samenwer­king met Davines Nederland zullen zij de restauratie van het bovenwiel van de Bökkers Mölle in werking zetten. Met elkaar behouden zij en de vrijwilligers de schoonheid van de omge­ving. Ook jij kunt een Beauty Sustainer worden! Een klein gebaar volstaat om de wereld te verbeteren.

Deel jouw ‘I Sustain Beauty’-project of bekijk de andere projecten op www.isustainbeauty.com.

  • De Bökkers Mölle



  • Het bovenwiel van de molen



  • Davines sponsort de restauratie



  •  

Related items