Print this page
Educatie

Spectrum-avond met Hakan Alacali

zaterdag, 21 maart 2015 10:16

Afgelopen maand had Het Spectrum weer een topper op het podium staan: Hakan Alacali. In 2012 won hij de Coiffure Award. Hakan knipt graag grafisch en is een echte vormgever.

In een Look & Learn van 2 uur liet Hakan vier modellen zien. Romee kwam met een mooie pasteltint op het podium. De uitgroei was ingezet met een beigetint kleurhoogte 8 voor het creëren van diepte. Ze werd met een flip-over techniek geknipt, waardoor er disconnecties ontstonden die zorgden voor luchtige punten.

Bij het mannelijke model werden de lijnen snel uitgezet en ingeschoren en onder de lijnen alles gelijkmatig opgeschoren. Bij de langere lengtes bovenop werden de vingers goed naar binnen gedraaid. De bovenkant was korter en met dunne passees ingeknipt, zodat de langere zijkanten naar boven geföhnd konden worden.

Ondertussen werd Anke voorgesteld, een heel natuurlijk type. Er werd voor gekozen om dit extra te benadrukken door de kleuren zeer dicht bij haar natuurkleur te kiezen, maar wel meer diepte te geven.

Het laatste model Kristel was al heel grafisch geknipt. Bij dit asymmetrische model werden de twee halve manen net buiten de contour opgelicht en daarna ingekleurd met roodkoper. De kleur kwam nog beter uit toen Hakan de donkere toplaag wegschoor met de tondeuse!

  • Spectrum-avond met Hakan Alacali



  • Spectrum-avond met Hakan Alacali



  • Spectrum-avond met Hakan Alacali



  •  

Related items