Print this page
Magazine

Estetica NL juli-september 2014

donderdag, 21 augustus 2014 08:09

In dit nieuwe nummer van Estetica NL o.a. een uitgebreid interview met Hairdresser of the Year 2014: Mark van Westerop. Samen met zijn team sleepte hij maar liefst vijf awards in de wacht. Wat is zijn geheim?

Mark van Westerop: “Ik investeer echt in mijn mensen. We trainen heel veel, maar ik probeer de trainingen wel fun te maken door ergens naartoe te werken.” Ook Pedro Inchenko, co-director van Allilon Education, is van mening dat educatie de trend is: “Kennis delen is de sleutel tot succes.” Dit kwam duidelijk tot uiting in de technische presentatie van het Allilon team tijdens Hair On Stage.

Geen aspect is belangrijker voor het begrijpen van de ontwikkeling van het boeiende kappersvak, dan training en educatie. Eén van de gedachten die me altijd het meest geïnteresseerd heeft aan training en educatie betreft de waarde ervan. Niet alleen de waarde als iets ongrijpbaars, maar zeker ook de geldwaarde.

Omdat er nog steeds heel wat professionals zijn die denken dat een training te duur is... Maar het is niet de opleiding die geld kost! In plaats daarvan gebeurt er precies het tegenovergestelde in de kappersbranche wanneer het geld níet wordt besteed aan het opleiden van salonteams… 
Salons die meer investeren in scholing - gemeten in tijd en geld - zijn het beste ontwikkeld en verbeteren op die manier hun concurrentiepositie aanzienlijk.

Wil je geen nummer van Estetica NL missen? Neem dan een abonnement!