top news

Magazine

Estetica NL oktober-december 2017

zaterdag, 28 oktober 2017 08:55

“Een utopie gloort altijd aan de horizon. Ik kom twee stappen dichterbij; de horizon verplaatst zich twee stappen verder weg. Ik loop nog tien stappen en de horizon is weer tien stappen verderop. Het maakt niet uit hoe ver ik loop, ik zal de horizon nooit bereiken. Het doel van een utopie is om te blijven lopen.”

Hairstylist Antonio Bellver citeert hiermee de Uruguayaanse journalist en schrijver Eduardo Galeano. En hij heeft gelijk! Het idee om nooit te stoppen, zorgt ervoor dat je voelt dat je leeft; stop nooit met lopen, stop nooit met vechten, stop nooit met rebelleren, stop nooit met leren en stop nooit met wedijveren.

Er zijn meer en betere kapperswedstrijden dan ooit tevoren: Color Zoom Challenge, World Style Contest, TrendVision, AIPP Awards, The Style Master International Contest, All-Star Challenge, Coiffure Award, Color & Style Trophy, OMC Hairworld, What's Next Awards, Color Outside The Lines, Gallery of Style, International Visionary Award...

Sommige hairstylisten zetten vraagtekens bij het bestaan van ‘zoveel kapperswedstrijden’ en trekken hun bestaansrecht in twijfel. Je ziet angst in hun ogen. Angst om te groeien, hun comfortzone te verlaten en tegen zichzelf te moeten vechten. Laat je niet voor de gek houden, het gaat niet om het winnen of verliezen. De enige rivaal die je echt moet overwinnen, is de persoon die je gisteren was.

Er zullen altijd mensen zijn die duizend excuses verzinnen om maar niet mee te hoeven doen aan wedstrijden, maar er zijn ook mensen die deze competities als een kans zien. Een kans voor persoonlijke groei, een kans om hun creativiteit aan het werk te zetten en een kans om hun eigen grenzen te verleggen en te ontdekken waartoe ze in staat zijn. Excuses of kansen? Het is aan jou. Aan het eind van de dag kies jij waar je wilt zijn.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €19,95.

Credits
Hair: TRINITY European Artistic Team
Make-up: Susan Hoffman
Styling: Marit van Bergen
Photography: Johnny ten Have

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL