Print this page
Magazine

Estetica NL Color 2016

vrijdag, 24 juni 2016 07:24

Soms zie ik eenhoorns… en de laatste tijd zie ik ze overal. Je weet wel: op Instagram (natuurlijk), Facebook en Pinterest, maar ook bij het verlaten van kapsalons, op festivals, en zelfs in de rij bij de supermarkt, vrouwen die hun haar in opvallende kleurencombinaties dragen.

Er zijn mensen - respectabele kappers - die ongetwijfeld een hekel hebben aan deze look, omdat het indruist tegen de goede smaak. Maar laten we er eens vanuit een ander perspectief naar kijken: nooit eerder hebben we zo’n grootschalig gebruik van haarkleur gezien in al zijn vormen en variëteiten! Balayage, ombre, babylights, pixels, contouring, sombre, splashlights, tie-dye, shading, flamboyage

Tegenwoordig is er een stortvloed aan kleurtechnieken met als grootste gemene deler dat ze door een kleurspecialist moeten worden aangebracht. Dat is een feit, en dus zijn de verschillen met de ‘box colorists’ - degenen die thuis een DIY 'wonder kleur' proberen te bereiken - zeer opvallend.

Wat ga jij daar, als professionele kapper, aan doen? Iedereen weet dat kleurservices (nu meer dan ooit) de meest lucratieve zakelijke kansen bieden voor een kapsalon. Ga eens terug in de tijd. Hoe heeft jouw kleurservice je omzet de afgelopen 5 jaar verhoogd? Zijn de resultaten zoals je had gehoopt? Wanneer was de laatste keer dat je een kleurtraining hebt gevolgd?

Probeer eens iets nieuws! De volgende keer dat je een verrassende kleur op straat of op social media ziet, focus dan op hoeveel zakelijke kansen dit zou kunnen brengen: aantal gebruikte tubes kleur, uren in de salon, kleuronderhoud thuis etc.

Wil je geen enkel nummer van Estetica NL missen? Neem dan een jaarabonnement voor slechts €19,95.

Cover: Color Intensity van JOICO
www.joico-colorintensity.com/nl