top news

Events/Nieuws

Color tips & tricks

woensdag, 19 juni 2019 08:25

Andy Uffels (insidershair.com) geeft in samenwerking met Marije Stoelhorst van B academy tien tips voor kleurspecialisten; van het niet vouwen van folies tot het gebruik van een color remover.

Tip 1
Zet je kleur altijd in op 100% droog haar voor een langere houdbaarheid van de kleur. Ook bij toners na een highlight! Waar watermoleculen in het haar zitten, is logischerwijs minder plaats voor kleurmoleculen.

Tip 2
Bij een hele highlight op een kleurhoogte 10 is het vaak verstandiger om de punten niet mee in te zetten. Je frist de punten er namelijk niet mee op, maar beschadigt wel de haarkwaliteit.

Tip 3
Als het niet nodig is, kun je folies beter niet vouwen. Door het twee keer dubbelvouwen van de folies, breng je de met blondeer verzadigde punten dichter naar de hoofdhuid, waar de warmte wordt vastgehouden. Door de punten op de rug van de klant te laten 'hangen', zal je kleur ook egaler oplichten.

Tip 4
Wil je klant van donker in één keer naar blond? Overweeg dan een color remover op te zetten, voordat je gaan ontkleuren. Op deze manier worden de meeste opgestapelde donkere pigmenten alvast uit het haar getrokken, zonder het gebruik van peroxide.

Tip 5
Als je een iets grovere highlight wilt zetten in bijvoorbeeld krullend of erg dik haar, is het handig om de folie op het colorbord eerst in te smeren met product. Dus vóórdat je de passé op het colorbord legt. Op deze manier weet je zeker dat je hele passé verzadigd is en je geen vlekken ziet bij het uitspoelen van het product.

Tip 6
Kies, als je voor een koele kleur wilt gaan, eens iets vaker voor een donkere lowlight tussen je highlights. Door het licht/donkercontrast lijken de highlights na het uitspoelen en vóór het tonen al een stuk assiger. Kies bij blond haar wel een lowlight vanaf kleurhoogte 6 of donkerder.

Tip 7
Gebruik voor grijstinten een keer de 2/0 als mixtint. Zoals je weet, krijg je grijs door wit en zwart te mengen. Waarom zou je dat niet toepassen op je haarkleuring? Als je een donkere astint wilt maken, pak je bijvoorbeeld een 8/81, een 9/16 of een 10/81 en voeg je 2/0 toe aan je papje.

Tip 8
Wil je jezelf creatief uitdagen? Denk dan met je kleurplaatsing in kniptermen. Wanneer je met knippen al het haar naar voren kamt en op 45 graden afknipt, ontstaat er gradatie. Op dezelfde manier kun je ook gradatie in een kleur creëren.

Tip 9
Wanneer je modekleuren wilt gebruiken, moet het haar altijd eerst op kleurhoogte 10 zitten na het ontkleuren. Let op! Dit geldt ook voor charcoal, navy blue, olive green of andere donkere tinten. Deze worden echt niet zichtbaar op kleurhoogte 5.

Tip 10
Adviseer altijd een sulfaatvrije shampoo bij gekleurd haar. Om zo lang mogelijk een optimaal resultaat te kunnen garanderen, is de nazorg bij een kleurbehandeling bijna nog belangrijker dan de kleuring zelf.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL