top news

Events/Nieuws

Bezoek Davines Village in Parma

donderdag, 06 december 2018 15:19

Davines heeft net buiten Parma de deuren van haar nieuwe hoofdkantoor geopend. Dit centrum van duurzame schoonheid is de meest tastbare belichaming van de kernwaarden van het merk: schoonheid, duurzaamheid en welzijn.

Deze waarden waarop de filosofie van Davines is gebaseerd, zijn nu nog meer omgezet naar de realiteit dankzij Davines Village, een plek van welzijn middenin het groene landschap rondom Parma. Officieel geopend in het voorjaar van 2018, laat het huis van duurzame schoonheid zien hoe het mogelijk is om zaken te doen met volledig respect voor de omgeving (KLIK HIER OM EEN BEZOEK TE BOEKEN).

Duurzame technische en constructieve oplossingen gecombineerd met de keuze van glas en hout als belangrijkste bouwmaterialen bevestigen dat het niet alleen de missie van het project is om de link met de natuur te leggen, maar ook om gevoelens van transparantie en licht te ervaren, evenals het belang om een gemeenschap te vormen.

"De ziel van Davines komt tot uiting in de verankerde waarden van het bedrijf. Davines Village is het symbool daarvan: een hoofdkantoor illustratief voor het concept van 'Duurzame Schoonheid', waarnaar wij met steeds grotere inzet en passie streven. De hoogstaande architectuur heeft vorm gekregen rondom het welzijn van de mensen die hier werken en vertegenwoordigt een plek waar ethiek en esthetiek in harmonie samenkomen”, aldus Davide Bollati, President of the Davines Group.

DUURZAAMHEID

Bewaar en optimaliseer alle hulpbronnen, zonder afval. Om dit te realiseren is Davines Village bedacht en ontworpen om het gebruik van kunstlicht te minimaliseren; het beschikt over PV-, thermische zonne-energie- en aardwarmtesystemen en het energieverbruik wordt overal gemonitord via communicatie- en controlesystemen. Het gebruik van speciale filters garandeert een zeer hoge luchtkwaliteit (bijna steriel) in de productiefaciliteit, waar de eisen min of meer vergelijkbaar zijn met die in de farmaceutische industrie.

Duurzaamheid op milieugebied wordt ook nagestreefd in de keuzes voor de dagelijkse gang van zaken binnen de onderneming: organisch afval uit het restaurant wordt bemesting voor de tuin via een dehydratiesysteem dat efficiënter is dan het traditionele composteren. Het restaurant gebruikt geen wegwerpmateriaal en de parkeerplaats heeft tien oplaadplekken voor elektrische auto’s.

ARCHITECTUUR

Het nieuwe hoofdkantoor van de Davines Group in Parma staat op een terrein van 77.000 m². Het project, ontworpen door architectenbureau Matteo Thun & Partners en technisch directeur Luca Colombo, omvat een complex van ongeveer 11.000 m² (20% van het totale oppervlak) met kantoren, trainingsruimten, onderzoeks- en ontwikkelingslaboratoria, de productie-installatie, het magazijn en een grote centrale orangerie die wordt gebruikt als restaurant en co-workruimte.

De blikvanger van Davines Village is het grote glazen gebouw in het midden van het complex: een orangerie vol licht in een moderne en lichte stijl. De co-workingruimte voor de medewerkers is het kloppende hart binnen de onderneming. In deze ruimte voor ontmoeting en uitwisseling zijn ook de bistro en het bedrijfsrestaurant. Dit bedrijfsrestaurant is een samenwerking met Vicook, het cateringbedrijf verbonden aan het driesterrenrestaurant Da Vittorio.

De structuur van Davines Village is ontwikkeld op basis van het concept 'home' en is een moderne vertaling van de oervorm van traditionele huizen op het Italiaanse platteland. De kantoren, trainingsruimtes en laboratoria zijn opgezet als kleine huizen langs twee centrale binnenplaatsen. Ze herinneren aan de familieherkomst van de onderneming en geven een gevoel van gastvrijheid, intimiteit en gemeenschapszin. Het complex is gebouwd met zo min mogelijk metselwerk en is ontworpen om een zo groot mogelijke architecturale transparantie te realiseren. Dankzij het gebruik van glas kijkt elke werkplek uit op de groene omgeving.

"Het uitgangspunt was het welzijn van de medewerkers, een belangrijke factor die ons begeleidde bij de planning van kantoren, productie en magazijn", legt Matteo Thun, architect en oprichter van de Matteo Thun & Partners Studio, uit. "We wilden een functioneel dorp creëren met een harmonieuze schoonheid die traditionele landelijke architecturale vormen combineert met innovatieve volumes, uitgedrukt rond de kas en de grote groene ruimtes."

INTERIEUR

De inspiratie voor de stilistische afwerking van de interieurs is gebaseerd op de wens de waardes van participatie en delen te combineren met esthetische verbetering van de werkomgeving. De uitnodigende en gepersonaliseerde ruimtes, die in niets lijken op de traditionele 'zakelijkheid', doen denken aan leefruimtes waarin formele en esthetische keuzes harmoniëren met functionele behoeften. Wit, met accenten van koper, is de dominante kleur in deze eenvoudige, strakke ruimtes.

Het concept werd toevertrouwd aan de interieurontwerper Monica Signani, die ook op maat gemaakte meubels ontwierp, gemaakt door Molteni&C|Dada Contract Division, met bijzondere aandacht voor materialen en afwerking. 

Galvanisch brons voor de voetstukken, bovenkant in linoleum als eerbetoon aan de oude bureaus uit de jaren 50 en randen in geëtst messing, maar ook natuurlijke houtsoorten met oliefinish en geschilderde glazen bladen: dit zijn de materialen die worden gebruikt in de co-workruimtes.

Kroonluchters en wandlampen met duidelijke vintage inspiratie worden geflankeerd door iconische meubels, zoals de ladekast en de boekenkast ontworpen door Gio Ponti en opnieuw uitgebracht door Molteni&C. Tafels van verschillende soorten en maten worden geflankeerd door een toonbank geïnspireerd op die in de oude bistro's in de bar in de grote centrale kas. Een informele ruimte met een retro-sfeer, waarbij de details en afwerking het verschil maken.

GROENE RUIMTES

Ontworpen door het gerenommeerde landschapsarchitectenbureau Del Buono Gazerwitz, is het resterende gebied een opeenvolging van groene ruimten van verschillende aard die op een harmonieuze manier met architectuur samenwerken.

Circa 80% van het totale oppervlak bestaat uit groene ruimte, overal harmonieus geïntegreerd binnen de architectuur waarin de twee centrale binnenplaatsen zijn gedefinieerd. Struiken en kruidachtige planten groeien tussen vormgesnoeide heesters en hoge bomen. Wit is de meest voorkomende bloemkleur, wat het gevoel van frisheid en zuiverheid geeft.

De grote tuin wordt gebruikt als 'openluchtlaboratorium' met medicinale en aromatische planten, fruitbomen en groenten geteeld voor proeven, demonstraties en culinaire doeleinden. Er is een 'wetenschappelijke moestuin' voor het Research and Development Laboratory, om proefexemplaren te plukken en natuurlijke ingrediënten te testen.

Er zijn vele rijen bomen geplant langs de snelweg A1 als een natuurlijke barrière tegen de schadelijke uitlaatgassen: 300 meter groen als onderdeel van de 'Green Kilometre', een ander milieuproject dat Davines ondersteunt. Dankzij de financiële bijdragen van de bedrijven langs de snelweg worden over een lengte van 11 kilometer bomen geplant om Parma te beschermen tegen luchtverontreiniging.

Om je bezoek aan Davines Village in Parma te registreren en te boeken, vul je eenvoudig het online formulier in of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: THE ARCHITECTURAL PROJECT



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: GREEN SPACES



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: THE ARCHITECTURAL PROJECT



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: INTERIORS



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: THE ARCHITECTURAL PROJECT



  • DOORS OPEN ON THE DAVINES VILLAGE: GREEN SPACES



  •  

Related items

  • Grafische effecten 06 december 2018

    Word een kunstenaar en creëer nieuwe geometrieën met onverwachte effecten, waardoor het haar verandert in een waar kunstwerk!

  • Multi-masking concept 06 december 2018

    The Circle Chronicles van Davines is een hoofdhuid- en haarlijn bestaande uit vijf maskers met een directe cosmetische werking. Een beauty routine musthave voor haar en hoofdhuid!

  • Scene by Angelo Seminara 06 december 2018

    De nieuwe Davines collectie Scene by Angelo Seminara is een mix tussen geometrie en minimalisme. 

  • Davines: een verhaal over schoonheid & duurzaamheid 06 december 2018

    Davines is het haarverzorgingsmerk met een sterke inzet voor het creëren van een positieve impact op mens en milieu. Het belangrijkste project? I Sustain Beauty. Het bedrijf is geworteld in Italië en wereldwijd actief in de professionele haarverzorgingsmarkt met kwalitatief hoogwaardige haarverzorgingsproducten die de merkidentiteit van Davines vormen.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL