top news

Events/Nieuws

Davines: een verhaal over schoonheid & duurzaamheid

vrijdag, 10 november 2017 08:11

Davines is het haarverzorgingsmerk met een sterke inzet voor het creëren van een positieve impact op mens en milieu. Het belangrijkste project? I Sustain Beauty. Het bedrijf is geworteld in Italië en wereldwijd actief in de professionele haarverzorgingsmarkt met kwalitatief hoogwaardige haarverzorgingsproducten die de merkidentiteit van Davines vormen.

Davines is onderdeel van een wereldwijd netwerk van 2000 grote bedrijven die het concept van succes opnieuw definiëren, door een betere en meer verantwoorde manier van zakendoen. Tegelijkertijd vormen deze bedrijven een versterkende kracht voor de communities waarin ze actief zijn. Door deze inzet heeft Davines in 2016 de B Corp certificering behaald, waarmee deze inzet nog verder uitgebreid wordt.

'I Sustain Beauty' campagne

Eén van de belangrijkste projecten die gestimuleerd worden door het bedrijf is de wereldwijde campagne 'I Sustain Beauty', waarvan dit jaar de derde editie plaatsvindt. Dit is een uitnodiging aan de professionele community om deel te nemen aan activiteiten die erop gericht zijn schoonheid op artistiek, maatschappelijk of ecologisch vlak te genereren, stimuleren en beschermen. Sinds 2014 heeft I Sustain Beauty meer dan 170 projecten uit 22 landen voortgebracht

Ieder project heeft bevestigd dat het mogelijk is om schoonheid in de breedste zin van het woord te bevorderen, door de wilskracht en toewijding van de mensen die, op professioneel niveau, geloven in deze waarde. Onder de vele initiatieven zijn er projecten ontstaan bij beautyprofessionals die niet alleen hun eigen vaardigheden gebruiken, maar ook mensen in andere branches beïnvloeden door middel van mond-tot-mondreclame.

Dit zijn testimonials van de drie projectwinnaars van vorig jaar:

'Mondays at Racine' is het project van Cynthia en Rachel van de Racine salon in New York. Deze salon heeft altijd vooraan gestaan bij het steunen van mensen die getroffen zijn door kanker en biedt iedere eerste maandag van de maand gratis zorg en aandacht aan hen, in de vorm van cosmetische- en schoonheidsbehandelingen, yogalessen en make-overs. Racine heeft een netwerk van salons en trainers opgebouwd die vrijwillig meer dan 6000 mensen, die geconfronteerd worden met kanker, helpen.

Twee Italiaanse salons, Roberta Style en Arte & Kapelli, zijn beloond voor hun fantastische inzet en steun aan de inwoners van Capricchia na de vreselijke aardbeving die Amatrice en de omliggende gebieden heeft getroffen in augustus 2016. En hoe kun je hulp bieden aan de slachtoffers van een aardbeving? Simpel: persoonlijk! Gewapend met scharen en kammen, hebben ze ook voedsel, kleding en essentiële benodigdheden gedoneerd. Door dagenlang in de ravage, aangericht door de aardbeving, te leven, hebben ze geholpen weer op te bouwen wat de slachtoffers zijn kwijtgeraakt. De laatste levering was het belangrijkst: twee hooiladingen voor boerderijen die zwaar getroffen waren door de strenge winter, en een stacaravan voor degenen die het het meest nodig hadden. 

Het 'Without Borders' project door kapper Salvatore Giaquinta is gericht op het bieden van hulp aan vrouwen in economische moeilijkheden in de buitenwijken van Lima, Peru. Door middel van kapperscursussen wordt geprobeerd een brug te slaan tussen schoonheid en armoede. Door deze vrouwen een vak te leren, biedt Salvatore hun de kans op een betere toekomst en daarmee ook gezondheidszorg voor hen en hun families. 

Kijk onderstaande video! 

Met de 'I Sustain Beauty' campagne werkt Davines ook samen met het trainingsprogramma van Intercoiffure Mondial, genaamd 'Education for Life', met het gedeelde doel om in verschillende landen mensen in nood te helpen met kapperstrainingsprogramma’s. Het doel is om voor tools, uitrusting en trainers te zorgen. Hiermee worden gratis scholen gesteund voor jonge mensen in achtergestelde gebieden, die graag kapper willen worden. Sinds 2017 helpt Davines Christel House in Kaapstad (Zuid-Afrika), de Vocational School of Technologies and Design in Odessa (Oekraïne) en de Kinderzukunft Foundation in Timisoara (Roemenië) en Selo Mira (Bosnië).

Hoe kun je deelnemen?

Ewa Mackowiak helpt met de Water Rivers Foundation Viva Onlus jonge mensen om uit hun problemen met zelfvertrouwen, integratie en pesten te komen. Wat kun jij doen? Doe mee met de Davines 'I Sustain Beauty' campagne. Tot eind maart 2018 kun je jouw project, door middel van foto’s, video’s en een duidelijke beschrijving, uploaden onder de knop 'Deelnemen' op www.isustainbeauty.com. Ook kun je contact opnemen via  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 • Mondays at Racine • Roberta Style en Arte & Kapelli werden beloond voor hun steun aan de gemeenschap van Capricchia na de aardbeving. • Without Borders • Education for Life •  

Media

Related items

 • Light. Time & Colour by Tom Connell 10 november 2017

  De Light. Time & Colour collectie van Tom Connell, Davines Hair Art Director, verwijst naar licht en tijd, de belangrijkste basiselementen van de fotografie.

 • Video alert! Shadowing 10 november 2017

  Voor de 2021 collectie Shadow Prints introduceert Tom Connell, Davines Hair Art Director, Shadowing: een nieuwe techniek om diepte en beweging aan een haarkleur te geven. De donkerdere en rijkere tint wordt dicht bij het gezicht geplaatst, terwijl de lichtere tint op de rest van het haar wordt aangebracht. Op deze manier worden ogen, jukbeenderen, lippen en teint geaccentueerd.

 • Davines start samenwerking met Marriët Gakes 10 november 2017

  Marriët Gakes is de nieuwe International Colour Ambassador van Davines. Haar unieke kijk op kleur en haar uitgebreide kennis van kleurmethodes maken haar tot een autoriteit op het gebied van haarkleuringen.

 • World Wide Hair Tour 2019 10 november 2017

  Na jaren van boeiende steden, zoals Parijs, Los Angeles en Londen, kwam de Davines community nu samen in één van de meest tot de verbeelding sprekende locaties ter wereld: IJsland! Waar je de kracht van de natuur voelt en de hechte relatie tussen mens en planeet kunt ervaren...

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL