top news

Educatie

10 tips voor een schitterende haarkleur

woensdag, 28 juni 2017 09:56

Floor Mulder, Creative Director van The Color, geeft tien gouden tips voor een schitterende haarkleur; van een masker met proteïne en moisture tot druppels pastel in je kleurmix.

Tip 1
Mix druppels pastel in je kleurmix voor net een andere gloed. Denk bijvoorbeeld aan pink voor een parelmoereffect, violet voor een koele gloed en peach voor een rijke, rosékleurige gloed.

Tip 2
Meng pure pigmenten met een kleurmasker en geef deze mee aan de klant om de kleur langer mooi te houden.

Tip 3
Vraag klanten met blond haar van tevoren om het zeker een week voor de kleurbehandeling niet te wassen met zilvershampoo. Zo zit het haar op de dag van de behandeling niet vol met lila- en zilverpigmenten, waardoor het een mooier en ‘schoner’ canvas is om mee te werken.

Tip 4
Adviseer je klant om het haar de eerste 48 uur na een kleurbehandeling niet te wassen. Dit geeft de toner meer tijd om in te trekken, waardoor de kleuring langer in het haar blijft.

Tip 5
Tip voor de klant: was het haar altijd met lauwwarm water. Van koud water openen de haarschubben zich niet, wat ervoor zorgt dat shampoo het haar niet volledig kan reinigen. Heet water droogt het haar uit en beschadigt het.

Tip 6
Onmisbaar voor iedere klant met gekleurd haar: een masker met een mix van proteïne en moisture. Proteïne zorgt voor volume en veerkracht, terwijl een moisture masker zorgt voor glans en zachtheid. Samen vormt dit een optimale combinatie voor behandeld haar.

Tip 7
Adviseer klanten om vaker naar de salon te komen voor een tussentijdse behandeling, bijvoorbeeld een bond treatment of een shine proteïne behandeling. Dit zijn treatments die de klant niet thuis kan uitvoeren, maar die wel van belang zijn om het haar gezond te houden en de kleuring langer mooi te houden.

Tip 8
Adviseer klanten om op een zijden kussensloop te slapen. Dit vermindert beschadiging van het haar.

Tip 9
Laat nooit teveel tijd overgaan tussen verschillende bleaching behandelingen. Als de uitgroei groter dan drie centimeter is en dus verder van de aanzet zit, komt er in de lengtes niet voldoende warmte van de hoofdhuid vrij, waardoor het zou kunnen dat je twee keer moet blonderen.

Tip 10
Vooral in de zomer van belang: adviseer klanten een hoed te dragen tegen schadelijke effecten van de zon. Zo behoud je de kleur én de kwaliteit van het haar.

www.thecolor.nl

Related items

 • Upclose & Personal 28 juni 2017

  Haarkleurconcept The Color lanceert de SS19 campagne Upclose & Personal. In 2019 ligt de focus van The Color op creativiteit en persoonlijkheid met in de hoofdrol hun eigen Color Specialisten. 

 • Women empowerment 28 juni 2017

  Haarkleurconcept The Color lanceert haar nieuwe najaarscampagne, die de kleurrijke kant laat zien van zes sterke vrouwelijke rolmodellen.

 • The Color breidt uit 28 juni 2017

  2017 was een belangrijk jaar voor haarkleurconcept The Color, en 2018 belooft nog beter te worden. The Color breidt uit, en verovert langzaam heel Amsterdam.

 • The Color College 28 juni 2017

  Kleuren van het haar vraagt al jaren meer aandacht dan knippen. Daarom opende in september 2016 The Color College - het eerste haarkleurinstituut van Nederland - haar deuren aan de Bilderdijkstraat 207-209 in Amsterdam.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL