top news

Educatie

10 tips van Queen of Color Marriët Gakes

woensdag, 29 juni 2016 08:26

Marriët Gakes, Keune Global Master Color Innovation, geeft tien handige tips voor up-to-date kleurspecialisten: van bond service en baking soda tot zonbescherming.

 Tip 1) Bond service
Adviseer je klant altijd een bond service. Het repareert gebroken bindingen, bouwt nieuwe en beschermt het haar tijdens het kleuren.

Tip 2) Niet wassen
Laat klanten drie dagen voordat ze komen kleuren/ontkleuren hun haar niet wassen. Het voordeel? Minder huidirritatie en makkelijk haarverf van de hoofdhuid verwijderen.

Tip 3) Zonadvies
Zonbescherming wordt onderschat in combinatie met een haarkleuring. Geef klanten altijd een zonadvies! Zon is namelijk de grootste vijand van elke haarkleuring.

Tip 4) In stappen
Wil je klant een make-over? Doe dit dan in stappen. Je klant kan dan geleidelijk wennen. Ook is in stappen kleuren vaak milder voor het haar, waardoor je makkelijker je doel bereikt.

Tip 5) Koud naspoelen
Wist je dat koud naspoelen goed is voor het haar? Het haar gaat meer glanzen en doordat de haarschubben sluiten, houdt het haar de kleur beter vast.

Tip 6) Zout en chloor
Adviseer klanten hun haar voor het zwemmen nat te maken met kraanwater. Het haar zuigt zich dan vol. Doe er vervolgens wat olie in en het chloor of zout kan minder schade aanrichten.

Tip 7) Baking soda
Wist je dat baking soda en water bijna hetzelfde werken als een schoonmaakformule? De trend om het haar met baking soda te wassen is dus zeker niet aan te raden voor gekleurd haar.

Tip 8) Semikleuring
Gebruik een semihaarkleuring op de lengtes en punten en alleen op de aanzet een permanente kleuring. Dit komt de gezondheid en glans van het haar ten goede.

Tip 9) Voedend masker
Adviseer je klant een halve week voor bijvoorbeeld blonderen het haar voor te bereiden met een voedend masker. Zo heeft het haar de beste conditie voor een kleuring.

Tip 10) Multicolor
Ga altijd voor meerdere kleuren. Creativiteit komt niet uit een pakje!

Related items

 • Launch Event Keune Style 29 juni 2016

  Begin januari vond het Keune Style Launch Event plaats in Studio 21 met een sneak peak van alle nieuwe initiatieven voor 2019! Ook werd er geproost op het 97-jarig bestaan van Keune Haircosmetics.

 • Roots of beauty 29 juni 2016

  Meer dan 2000 gasten uit ruim 30 landen kwamen samen in de mooie oude Werkspoorkathedraal in Utrecht om het kappersvak en Keunes honderdjarige erfgoed te vieren. Het spektakel had Roots of Beauty als thema en nam de gasten mee op een inspirerende reis.

 • George Keune sr. krijgt lintje 29 juni 2016

  George Keune sr., president-eigenaar van Keune Haircosmetics, heeft afgelopen donderdag in de gemeente Blaricum een Koninklijke onderscheiding gekregen.

 • Kleuren voor iedere stemming 29 juni 2016

  Keune brengt vijf verkwikkende nieuwe kleuren uit. Deze speciale, limited edition collectie heet #ColorYourMood en bestaat uit gloednieuwe kleuren die aansluiten bij de gevoelens van de draagster.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL