Print this page
Design

Salon Huub Eysink: stijlvol & stoer

donderdag, 06 augustus 2020 10:07

Begin dit jaar openden Huub en Sharon Eysink de deuren van hun nieuwe salon aan de Burgemeester van Roijensingel in Zwolle. Design op hoog niveau.

De salon Hair Plaza ligt op een mooie locatie met uitzicht op de stadsgracht en De Peperbus en is met maar liefst 240 m2 een stuk groter dan de oude salon. Dat betekende ruimte voor een winkelgedeelte én voor een academy, maar gelukkig ook genoeg ruimte voor de anderhalvemetersamenleving. Sharon: “Guy Sarlemijn van Guy Sarlemijn Design was direct enthousiast toen we het gebouw lieten zien. Het historische pand met hoge ramen en prachtige elementen ademt inspiratie!”

Het nieuwe interieur is industrieel, stoer en eigentijds, terwijl het monumentale pand helemaal intact is gehouden. Rigoureus verbouwen hoefde niet; er zijn bijvoorbeeld geen muren weggehaald. De bel-etage bestaat uit drie aparte ruimtes met schuifdeuren en in de middelste kamer zijn de wasbakken geplaatst. “Heel handig, want zo kun je vanuit de wasruimte alle kanten op”, aldus Huub.

Aan het einde van de lange marmeren gang is de kapel. “Een fantastische plek met visgraatparket en een grote ronde tafel. Aan de muur hangen een heleboel kleine schappen voor producten. Dat geeft een leuk effect.” De hoge plafonds zorgen voor een hol geluid. Daarom heeft Guy Sarlemijn in het lichtplan drie supergrote, akoestische kroonluchters opgenomen. Deze dempen het geluid en zorgen ook nog eens voor prachtig licht. Qua kleurgebruik is gekozen voor zwart en wit, een paar groene meubels en gouden spiegels. “Het pand heeft van zichzelf al zoveel sfeer, dat we het interieur liever rustig en functioneel wilden houden”, besluit Sharon.

www.guysarlemijn.com

  • Hair Plaza in Zwolle  • Hair Plaza in Zwolle  • Hair Plaza in Zwolle  • Hair Plaza in Zwolle  •  

Related items