top news

Design

Merk voor Rotterdamse hipsters

donderdag, 28 juli 2016 12:57

Rotterdam is één van de hipste steden van de wereld. Het publiek verjongt en vernieuwt. Adriaan Kappers speelt hierop in met KMS.

In de bijna twintig jaar dat hij zijn kapperszaak runt, heeft Aad van der Most de Pannekoekstraat zien veranderen van een achterafstraatje in een hotspot. Dat vroeg ook om verjonging van zijn aanbod. Daarom besloot Aad een jaar geleden om zijn assortiment uit te breiden met KMS California. “De hippe uitstraling sprak me aan en de diversiteit van de producten sluit perfect aan bij de gevarieerde en afwisselende vraag van het jonge publiek.

Ook belangrijk natuurlijk: de producten doen wat ze beloven. Mijn favoriete KMS product is Hairplay gel wax. Het geeft de stevigheid van een gel en de soepelheid van een wax. En de geur is heerlijk! Van elk product hebben we mini's. Fijn om mee te geven aan de klant om thuis te proberen. Ook de promoties sluiten aan bij de doelgroep, zoals nu met de KMS City Bike. Ik ben niet zo van de posters in mijn salon, maar die fiets ziet er heel catchy uit en komt pontificaal voor het raam. Dat wordt vanzelf een fantastische actie.”

Er mogen dan wel nieuwe producten in het schap staan, onveranderd zijn de handelsmerken van Adriaan Kappers: eerlijkheid, deskundigheid en Rotterdamse gezelligheid. Over eerlijkheid zegt Aad: “Beloof je klanten niets dat niet haalbaar is, maar kijk juist wat wél kan. Haal het beste uit je klant.”

Over deskundigheid: “De meeste kapsters werken hier al 10 à 15 jaar, sommigen zelfs al bijna 20 jaar. Elke drie maanden volgen we trainingen om up-to-date te blijven. Over producten, maar ook technieken, kleuren, trends, klantenadvies – heel breed. Educatie is het meest belangrijke in ons vak.” En Rotterdamse gezelligheid “Iedereen die hier komt, moet zich op z'n gemak voelen. Bij binnenkomst word je meteen persoonlijk ontvangen. We hebben goede koffie, de nieuwste bladen en nemen alle tijd voor een praatje.”

 • Adriaan Kappers in Rotterdam. • Het favoriete KMS product van Aad van der Most is Hairplay gel wax. • KMS California, het merk voor Rotterdamse hipsters. •  

Related items

 • Urban looks 28 juli 2016

  De Spring/Summer 2018 trend van KMS heet Eclecticisme. Een smeltkroes van looks en haarstijlen om je te inspireren!

 • Genderless Grooming 28 juli 2016

  Geïnspireerd door de opkomende trend van genderneutrale schoonheid en straatstijlen uit Londen presenteert KMS zijn nieuwste collectie: Genderless Grooming.

 • Estetica NL april-juni 2017 28 juli 2016

  De digitale wereld neemt zonder twijfel het leven van heel veel mensen in beslag. Bijna iedereen lijkt tegenwoordig overal en altijd iets te moeten doen op een smartphone of tablet.

 • Reveal your Texture 28 juli 2016

  KMS lanceert Reveal your Texture. Laat je inspireren door deze nieuwe looks gecreëerd met de KMS Texture Heroes.

Copyright © 2012 | All rights reserved • Edizioni Esav s.r.l. | login | Powered by coolshop

popup - Wisepops - script

Cookies - NL