Print this page
Collecties

Deep Dream

donderdag, 25 januari 2018 14:19

Tot op heden was creativiteit een voorrecht van de mensheid. Iets dat computers nooit zouden kunnen bezitten, ongeacht hun rekenkundige superioriteit...

Google heeft echter een softwareprogramma gecreëerd, een kunstmatige intelligentie genaamd 'Deep Dream', in de media ook wel aangeduid als 'the dreaming of computers’. Danny van Tuijl @ DVT Handcrafted Hair is hierdoor gefascineerd en baseerde zijn nieuwe collectie Deep Dream op dit fenomeen.

Gebaseerd op het principe van een Artificial Neural Network (ANN) identificeert de software bepaalde patronen zoals bijvoorbeeld 'hond' en slaat het beeld op in de categorie 'hond'. Maar niet zomaar elke hond, een hond die past bij de ideeën van het neurale netwerk van de software.

De resultaten zijn verontrustende beelden die lijken op psychedelische hallucinaties. Tussenliggende werelden en parallelle werkelijkheden waarin realiteit en vrije associatie zich vermengen. Hyperrealistische kleurexplosies van een onbekend niveau van details zijn nog steeds fascinerend mooi, maar ook bizar om naar te kijken.

De beelden zijn meer dan alleen esthetisch verontrustende computerkunst - het is de eerste keer dat mensen kunnen kijken naar creatief werk dat zonder een computer niet zou hebben bestaan. Aan het eind van de dag wordt de ultieme vraag 'Wat onderscheidt mensen van computers?' meer en meer een filosofisch dilemma…

Credits
Hair: Danny van Tuijl @ DVT Handcrafted Hair
Photography: Philipp Jelenska
Make-up: Britta Tess @ Mad Lions Artists
Styling & Art Direction: Lizzy Meow @ DVT Handcrafted Hair
Models: Michaela Ch. & Klara V @ EXIT Model Management

  • Deep Dream by DVT Handcrafted Hair



  • Deep Dream by DVT Handcrafted Hair



  • Deep Dream by DVT Handcrafted Hair



  • Deep Dream by DVT Handcrafted Hair



  • Deep Dream by DVT Handcrafted Hair



  •  

Related items